nothing is ever easy

LIVET / Permalink / 0
hej.
hejdå!
i princip, tuff dag idag. upp och ner, dixie var galen idag. men nudlar och skratt i stallet gjorde fortfarande susen. skrivit ett engelska arbete nästan klart, ska läsa min bok nu. duschat och gjort mag övningar. inte mycket roligt att skriva för tillfället. speciellt inte när min/familjens älskade hund har någon slags tumör/cancer. pågått massa skit med henne i några veckor nu, hon skakar jämt, får nt behålla någon mat, har ingen balans ibland osv. vet inte var jag ska göra av min oro. ni vet den klumpen som sätter sig i halsen och trycker. vetrinären på torsdag i alla fall. försöker hålla tårarna kvar i ögonen, men gud.. det är inte lätt. det kanske inte är så farligt, men förbereder mig på det värsta sakta men säkert. livet är så orättvist ibland! /evelinalundin.

im not afraid

LIVET / Permalink / 0
school.
what to do?
inte haft någon lektion än idag, bara gått runt med ett omdömes häfte och kollat av med alla lärare var man ligger, och haft samtal om mål och vad som kan bli bättre och ja.. ni fattar hela den historien. och har inte hunnit med alla 13/14 ämnen ens, för vi är 75st som skulle hinna mellan nio och elva gå runt till alla. gick sådär bra, men har fått väldigt bra omdömen i alla fall. bara lite procents frånvaro i några ämnen, och dem är från att jag varit sjuk. och, faktiskt får jag "skryta" lite.. eller kalla det vad man vill. men har MVG och lutar mot det i många ämnen. och för mig personligen är det viktigt med bra betyg i dem ämnen jag verkligen är intresserad av och lägger ner tid på. så, en liten belöning förtjänar jag. i form av, träning! inget mer godis skit, eller onyttig mat. faktiskt nock nu, men tillbaka till skolan. svenska om fem, sen slut i rutan. hem, stallet och nudlar & glass time med mina fina flickor där. sen givetvis massa plugg innan dygnet är slut, men just nu vill jag bara njuta av det som är och att jag faktiskt om jag sagt innan är nöjd med det mesta nu.
fick ett mycket intressant samtal igår kväll t. ex och som jag skrivt ibland att jag ska till stockholm osv. kan jag säga, efter vad sanningen sagt nu och vad jag fått reda på. stannar jag antagligen kvar här i lilla skåne/malmö. behöver inte förklara vad det är jag fått reda på, men det är chockernade, gör mig lite besviken, irriterad och vissa historien är också sorgliga. usch och fy. men, det har ju förskjutits så länge nu hela tiden för att det aldrig riktigt passar i tid/dag.. men, we'll se. tackar för den informationen i alla fall, och hon läser detta förr eller senare så hon får ta åt sig av mitt tack här då! nu, svenska. ciao /evelinalundin.

tänker så det knakar

I MITT HUVUD / Permalink / 0
dåså, dags för skola imorgon. men först måste jag skriva av mig lite så här på kvällskvisten.. såg ju självklart wallander ikväll med familjen och idag var det "hämden" som visades. ganska bra, gillar beck och wallander. men nu till det jag funderat över sedan den tog slut.. att gud vadd lite man kan göra, eller påverka ibland. som terror-dåd som den grundligen handlade om, men sen blev det annat. men i alla fall, det går ju inte att förutse. att stoppa, eller hindra riktigt. om det upkommer många gånger, men första gången det som i filmen blir en stor spräning av ett kraftverk kan man inte riktigt hindra?! och, så många okyldiga människor som ska behöva drabbas.. var ju lite rasistiska saker och scener i filmen också, som jag givetvis reagerar på eftersom jag är starkt emot det. och vilket problem det skulle kunna bli om något år i vårt land, om de bara kan orsaka denna "lilla" händelse i filmen. nu grundade sig inte filmen på det, men i vilket fall som.. så är det inte bara vi i avlånga sverige som har rasister gående på gatorna, utan hela världen kryllar av människor med främlingsfientlighet, islamofobi osv. och terror-dåd som utspelar sig på sånt här, mot folkgrupper och färgade människor.. vad ska man göra? jag blir så arg inombords.. man är så liten i denna världen egentligen, och lilla sverige. jag är rädd för vår utveckling framtill nästa val, och efter det. vad kommer hända? lasermannen i höstas trors av det sista jag hört vara riktat mot just invandrare i malmö! kommer det hända igen.. media, i denna filmen. gjorde väldigt många fel. förvirrar och förvärrar i princip allt. det gjorde media med lasermannen här i malmö också. känns inte som det finns någon balans i vårt samhälle för tillfället nu när jag sitter här och tänker så det knakar...

tänk bara, så mycket islamofobi, främlingsfientlighet, rasism, och SD orsakar i vårt land. kaos! det kommer alltid till en punkt i varje människa oavsett utseende eller "ras", visa sig mänsklighet. det tror jag, men man är bara så jävla rädd för utveckling och alldeles för ego, och för lata idag. vilket orsakar så mycket för hela samhället. kan säga att jag vet starkt vad mitt projektarbete i 3:an kommer handla om, ja. godnatt!
Till top