hopphäst till fotbollspelare

RIDSPORT / Permalink / 0
Hemma, ny duschad, redo för att somna i sängen, men först måste jag skriva av mig lite om eftermiddagen. På polisträningen gick slutet bättre än början. Men det är ju kanske också ganska logist?! Min lilla Dixie är ljudskygg, och är inte rädd allmänt för föremål vi använde under träningen. Men när de började låta, och prassla är det inte lika roligt längre. Speciellt inte när matte sitter lugnt och stilla på och försöker lura förbi Dixan, genom att ställa nacken ifrån och använda i det fallet hjälperna som är bort från föremålet för att få henne förbi. Vi kutar förbi hellre i galopp ibland tyckte Dixie. Lite rolig fjolla hon är ibland, men hon var inte dum. När hon inte får göra exakt som hon själv vill så kan hon bli tjurig, och vilket sto blir inte det? Sen gick allt annat bra, hon älskade den stora bollen och förvandlades från hoppare till fotbollspelare en stund. Och ja, kommer bilder o filmklipp på det imorgon. Ser lite små roligt ut, men nu orkar jag inte mer. För i 1h 45min full koncentration och miljöträning på mitt lilla nervrak gör att man blir lite matt kan jag säga er. Och hon är inte nervig för att hon är rädd, utan för hon gillar inte att stå still och vänta. Hon vill vara i rörelse. För alla andra i gruppen gick det också bra! Jag fick mycket beröm för min kvickhet i hjälperna, och hur jag tänkte när jag red osv. Att jag var en bra ledare för Dixie och att jag fick henne lugn i alla situationer förr eller senare under träningen. Har gjort detta tidigare, och det är skit kul. Men Dixie har inte fått göra det på länge, och dessutom stått still. Då kopplar dem bort vissa sånna här saker dem egentligen inte bryr sig om, är ju en vane sak som han själv sa till oss. Som själv sitter varje dag o tränar polishästarna osv. Kul kväll i alla fall! Nöjd, och glad så bingen nu. Imorgon är det som jag sagt, vet inte hur många gånger nu... skola och jobb. Tjing /evelinalundin.

no sweet escape

LIVET / Permalink / 0
Vilken dag..
Dystert väder och imorse har jag nu istället som första lektion sång, sen piano, natur och samhäll b. Så jag då börjar jag 09:40 och trodde jag skulle vara prefekt i tid, men inte eftersom dessa satans bussarna inte kan hålla tiderna. Var 20min försen vilket gjorde att när jag kom till skolan hade jag 10min kvar ungefär på min sånglektion och då gick vi bara igenom noterna på den audition låten jag ska sjunga och få hjälp med snabbt och jag fick ganska stor ångest.. Piano lektionen gick i alla fall bra men riktigt nervös inför konserten på tisdag. Sen hade vi tydligen en föreläsning om strålningsbiologi vid elva, som dem inte hade satt ut någon information om. Så jag blev inkastad där fem minuter efter den hade börjat och det var så tråkigt och drygt att jag gick efter en timme. Hon höll på längre än så, ämnet är egentligen ganska intressant men det handlar ju mycket om hur man framför det osv. I alla fall så blev naturen därför inställd eftersom vi hade den lektionen, (trots det var bara 8st där av 30 eftersom ingen visste och resten börjar egentligen varje torsdag halv ett osv. blir ganska trött på min skola när dem missar med sånt här. inte första gången precis, oavsett om det inte drabbade mig denna gången blir jag lite lack.) Gick till Hempköp och fick mig en sådan egen kombinerad sallad på lunchen. Kände mig jätte nyttig (haha) och det var super gott för den delen med, så ska göra det oftare. Sen hade vi samhällskunskap, pluggade satan i det till provet nästa vecka. Och efter det har jag varit hos tandläkaren. Alltid lika roligt att gå dit. Eller inte! Allt var bra i alla fall, har inget hål men ska tillbaka om två månader och plasta en bit i en tand. Kan inte riktigt förklara mer än så, men inget farligt eller dåligt i alla fall.

Ikvälll är det polisträning, och jag ska fortsätta plugga historia som jag gjorde lite igår och förbereda nationella. Mycket som händer nästa vecka. Herregud säger jag bara... Aja ska sluta babbla nu. Ska försöka avsluta dagen lite bättre än vad den började och hoppas på att morgondagen med skola till tolv och sen jobb blir bättre. (solen kan ju gärna få titta fram igen också). /evelinalundin.
Till top