Torsdags ledighet

LIVET / Permalink / 0
Idag, ringde klockan 07:00. Fy vad otaggad jag var på att gå upp och övningsköra i stan. Men upp kom jag till slut, och mamma skulle köra i samma veva som jag tänkt åka med bussen så åkte med henne och slapp bussen. Jippie! Mitt busskort (månadskort) har liksom också gått ut, så har man bara kontanter som jag har just nu (drickspengar), så kan man inte ens egentligen åka regionsbuss. För man kan ju inte betala med det på bussen. Jätte smart Skånetrafiken, jätte smart. Uppkörning, uppskrivning och alla sista körlektioner har som sagt tagit dem sista kronerna på kortet just nu så därför det nästintill är tomt. Men, snart lön igen och jag ska lägga ut mina gamla kläder och jackor på tradera/blocket så hoppas jag får inte lite till som man kan lägga i spargrisen. Pengar man egentligen inte räknat med liksom är dem som är bäst att bara lägga undan och spara.
 
Dock är det läskigt att kolla på lyxfällan som visas just nu på TV. Tänker ju aldrig sätta mig i en situation såvatt man får sådanna skulder som folk gör där. Lösa problem med SMS-lån och konsumera på saker som är helt meningslösa och inte lönsamma. Den "utgift/budget tavlan" dem använder sig av i varje program om ni vet vilken jag menar, använder jag mig själv av till min egen personliga ekonomi varje månad i princip - fast på papper i min almnacka. Hur sjukt det än låter, så behöver jag det för mig själv, för vet att jag gillar att gå och små shoppa en gång i månaden extra ibland liksom, och ibland behövs dem pengarna som går åt till det, till en viktig räkning istället. Så ärligt talat så går jag tillväga så ganska ofta som sagt, för att ha koll på mina pengar, vad som behövs och kommer att behövas. Dessutom är detta programmet även idag i alla fall, väldigt lärofyllt. Dem undervisar paret i programmet om hur räntesattser och räkningar fungerar. Hur mycket det blir, varför och hur det då går till när man lånar. Sjukt nyttigt att titta på och lära sig! Mycket lurt man kan missa som liten konsument ibland. Så mina ögon och öron är just nu väldigt spettsade och på vakt. 
 
I alla fall så kan jag säga att idag, kändes det att det nu är vinter. Fruktansvärt kyligt i vinden och i luften. Brrrr! Jag sitter i alla fall hemme nu igen då framför tvn, men lite fika i magen och ska pyssla med lite kommande inköpslistor till min lilla flytt om en månad, lite önskelistor till julen av mamma och pappa som jag tänker att jag faktiskt behöver, och saker jag själv ska köpa/fixa och ge bort i julklapp till familj och svärfamilj samt pojken. Han förövrigt är på vift i stan men kommer förhoppningsvis hit snart och gör mig sällskap i lilla Staffanstorp!
 
 
På återseende här igen ikväll kanske. Ciao! /evelinalundin

Malmöbo, varför inte?

LIVET / Permalink / 0

Jobb jobb jobb jobb. Nu sitter jag och fryser i väntan på att få komma ifrån jobb och hem. Är ledig imorgon men trots det har jag min sista körlektion imorgon bitti halv nio. Så där kul att gå upp till... Men vad gör man.

En spännande sak lyckades i alla fall hända och gå igenom igår. Jag ska nämligen bli Malmö bo. En tvåa vid Nobeltorget ska jag flytta in i om en månad. Hyfsat pirrigt i magen! Ska sätta mig ikväll efter en varm dusch och skriva saker jag behöver inköpa vid nästa lön. Har mycket grejer redan som tur är och det kommer lämnas kvar köksinredning och matsalsbord så det ser hur bra som helst ut på den fronten. Soffa och små saker som kommer behövas bara, samt stolar då men de har jag redan lyckats hitta och få tag på!

Men när jag vid dagens slut igår efter stängningen på jobb åkte jag till Elias och sov. Han frivilligt, erbjöd sig att laga pannkakor också till mig sådär vid tolv p natten! Skoja om jag blev lycklig eller?! Sen sov jag gott där tills dagens 10,5h pass. Gått upp och ner idag och lika så har mitt humör varit. Men men, så är det ju ibland. Så agendan nu när jag kommit hem ikväll är som sagt dusch, skriva / kolla saker som jag kommer behöva och sen sova.

Pratat med Louise nyss också och vi planerar en tripp till Ullared inom kort också för att inkassera massa bra billigt och ha kul. Dessutom så ska jag äntligen på lördag kväll åka och överraska min fina kusin på sjukhuset i Skövde. Verkligen första och typ ända gången på någon månad jag har och kommer ha ledigt till att göra det. Så imorgon ska jag även pyssla med lite saker till henne! Ska plocka fram alla mina gamla pyssel grejer under min säng och ta till min kreativa estetiska sida. Nu domnar snart tummen av här när jag skriver på mobilen så hej då. God kväll & god natt

Back home

LIVET / Permalink / 0

Igår proppade vi i oss den goda hotell frukosten vid halv elva och sov vidare sen och checkade ut två. Kan lätt rekommendera detta hotell! Suveränt, fräscht, bra rum, inredning och dusch etc. Fem tummar upp av fem hehe! Och vi gick där ifrån något slitna men med ett leende på läpparna och satte oss på en restaurang mitt i stan och åt gott. Yrkes skadad som jag är så irriterade jag mig extremt på servicen. Allt vad det innebär, från bemötande till beställning och matens skick, snabbhet och flexibilitet. Men men. Vi var glada ändå och blev ändå mätta så man vet bara att man inte går dit igen. Jag gillar glada människor och bra kommunikation på en restaurang. Så man känner sig trygg och lättsam. Men såg ingen le en endaste gång. Lite tråkigt, ville bara ruska om dem och dra ett skämt eller något så stämningen kunde lättas upp. I alla fall så tog vi och satte oss på en spontan bio på Sergels efter det. Såg Breaking Dawn II. Den var faktiskt ganska bra! Jag gillar inte Twilight vanligtvis. Så jag har sett nästan hels ettan och nu den sista. Lite dåligt kanske! Men förstod allt ändå och ville se den mest för Elias skull. Värd att se i vilket fall som och jag köpte ju mina popcorn till så de gjorde mig ännu mer nöjd på plats i salongen.

Efter det åkte vi direkt till Arlanda och flög hem vid nio. Sen sov vi hos Elias och jag fick frukost på sängen idag innan min körlektion och jobb. Är på väg hem nu och ska strax krama om min familj. Saknat dem lite faktiskt! Ska duscha och plugga lite sen blir det upp imorgon och göra massa ärenden. Kan bli en riktigt spännande dag. Mer säger jag inte just nu men har positiva förhoppningar faktiskt. Inte förstora, de är aldrig bra. Men magkänslan ligger rätt denna gången inför imorgon så hoppas på det bästa i alla väger som kommer tas. Godkväll där ute i världen
/evelinalundin

Till top