Torsdags ledighet

LIVET / Permalink / 0
Idag, ringde klockan 07:00. Fy vad otaggad jag var på att gå upp och övningsköra i stan. Men upp kom jag till slut, och mamma skulle köra i samma veva som jag tänkt åka med bussen så åkte med henne och slapp bussen. Jippie! Mitt busskort (månadskort) har liksom också gått ut, så har man bara kontanter som jag har just nu (drickspengar), så kan man inte ens egentligen åka regionsbuss. För man kan ju inte betala med det på bussen. Jätte smart Skånetrafiken, jätte smart. Uppkörning, uppskrivning och alla sista körlektioner har som sagt tagit dem sista kronerna på kortet just nu så därför det nästintill är tomt. Men, snart lön igen och jag ska lägga ut mina gamla kläder och jackor på tradera/blocket så hoppas jag får inte lite till som man kan lägga i spargrisen. Pengar man egentligen inte räknat med liksom är dem som är bäst att bara lägga undan och spara.
 
Dock är det läskigt att kolla på lyxfällan som visas just nu på TV. Tänker ju aldrig sätta mig i en situation såvatt man får sådanna skulder som folk gör där. Lösa problem med SMS-lån och konsumera på saker som är helt meningslösa och inte lönsamma. Den "utgift/budget tavlan" dem använder sig av i varje program om ni vet vilken jag menar, använder jag mig själv av till min egen personliga ekonomi varje månad i princip - fast på papper i min almnacka. Hur sjukt det än låter, så behöver jag det för mig själv, för vet att jag gillar att gå och små shoppa en gång i månaden extra ibland liksom, och ibland behövs dem pengarna som går åt till det, till en viktig räkning istället. Så ärligt talat så går jag tillväga så ganska ofta som sagt, för att ha koll på mina pengar, vad som behövs och kommer att behövas. Dessutom är detta programmet även idag i alla fall, väldigt lärofyllt. Dem undervisar paret i programmet om hur räntesattser och räkningar fungerar. Hur mycket det blir, varför och hur det då går till när man lånar. Sjukt nyttigt att titta på och lära sig! Mycket lurt man kan missa som liten konsument ibland. Så mina ögon och öron är just nu väldigt spettsade och på vakt. 
 
I alla fall så kan jag säga att idag, kändes det att det nu är vinter. Fruktansvärt kyligt i vinden och i luften. Brrrr! Jag sitter i alla fall hemme nu igen då framför tvn, men lite fika i magen och ska pyssla med lite kommande inköpslistor till min lilla flytt om en månad, lite önskelistor till julen av mamma och pappa som jag tänker att jag faktiskt behöver, och saker jag själv ska köpa/fixa och ge bort i julklapp till familj och svärfamilj samt pojken. Han förövrigt är på vift i stan men kommer förhoppningsvis hit snart och gör mig sällskap i lilla Staffanstorp!
 
 
På återseende här igen ikväll kanske. Ciao! /evelinalundin
Till top