Sista november

LIVET / Permalink / 0
Äntligen hade jag en bra dag igår igen i skolan. Självförtroendet slängs verkligen i väggen vissa dagar, men igår kände jag mig på banan igen i kollektions processen. Att jobba på Slagt inatt var också jätte kul även fast jag var väldigt trött. Nattklubbsbranschen charmar mig på något konstigt sätt gång på gång även fast jag ibland kan vara trött på att jobba natt. Men branschen och mitt yrke i den gillar jag starkt. En sak man kan säga som jag säkert sagt förr, är att man aldrig kan sluta förvånas i mitt yrke inom branschen. Ingen natt är sig lik och inte människor och folk man träffar heller. Delat blod, svett och lite tårar på gott och ont bakom baren och som servitris. Just nu trivs jag som fisken i vattnet på både Strandbaden och Slagthuset. Tillsammans med min vardag som jag nu tillbringar till studier i designers tecken och med Elias samt vänner. Ikväll är jag dock ledig och ska med mina föräldrar och pojken gå på Julgala på Malmö Arena! Så har under förmiddagen städat lite i Elias lägenhet eftersom att vi innan galan ska äta middag tillsammans här. Har ingen aning om vad vi ska bjuda på än, men tror jag ska ta mig en sväng på stan och samtidigt samla in lite inspiration. Sen kan jag inte hålla mig ifrån Slagt känner jag, så vill gärna dit en vända efter galan och se Fat Man Scoop göra en sjudundrans show på scenen också. Men först måste jag övertala de andra om den saken tror jag. 

För övrigt så har jag inte uttalat mig så mycket om Idol under hösten alls men måste få göra det nu då jag blir så less på Sverige och hela programmet när Kevin går till final före Erik. Det är ren skam. Då känns det för mig som att programmet faktiskt inte handlar om artisteri, musikalisk talang eller sången alls längre. Bara om utseende och ytlighet och för TV4 att tjäna pengar. Det gör mig bokstavligen så arg. Nivån Elin och Erik hållt under resan i år har ingen kunnat toppa, och tyvärr kommer Kevin aldrig kunna göra det heller. Det är självklart att han är bra, han är inte dålig. Men jämfört med Elin och Erik som stod i topp tre igår, når han inte långt. Erik som också är en Rytmus elev kommer slå igenom som artist stort ändå trots en tredje plats i idol, men han förtjänade finalplatsen bredvid Elin mer än någon annan i programmet. Och det är sällan jag säger att jag faktiskt är avundsjuk på någon, men Erik har en sådan talang och är ett musikaliskt geni... Och jag avgudar hans kapacitet och röst. Man önskar ju bittert att man också hade den musikaliska känslan för att göra låtar till sina egna som han har. I alla fall, så oerhört besviken på programmet och svenska folkets röster. 

Sen till nyheten som kom i onsdags angående Melodifestivalen 2014, som är att min gamla vän och sångtävlings kompanjon Manda ska delta är så jävla mäktig och kul. Det går bara att glädjas för hennes skull och att hon får leva sin dröm. Det är väl typ fem år sedan vi stod på Landskrona festivalen och ställde upp för sig i Lingman o Co talang tävling. Det var riktiga roliga tider alltså! I flera år ställde vi upp i typ alla deras talang tävlingar och umgicks ganska mycket. Gamla fjortis bilder på oss kom jag över på gamla datorn förra helgen på oss. Man kan ju inget annat än skratta åt de... Hoppas hennes låt "Glow" är en bomb hit och att hon går långt i tävlingen i alla fall. Det är sällan jag ringer och röstar i sådana tävlingar, men det blir nog några samtal då skulle jag tro. Nog om musik snack nu men det är ju trots allt en del av mitt liv, så kan inte ungå att prata och dela med mig av mina erfarenheter och tankar om den branschen ibland. Den är så stooor. Större än vad man ibland tror. Speciellt när ens lärare man hade på Rytmus gick och vann "bästa countrylåten" i USA förra helgen också?! Haha. Sverige vet inte ens hur stort det är... Ja gud, det går bra nu för många bekanta och gamla vänner helt enkelt! 

Nu väntar en varm dusch dock på mig, så jag ska börja samla ihop min lealösa kropp i soffan och ta tag i dagen nu. En tur på stan och sen middag och konsert/gala ikväll står på schemat som sagt. Trevlig lördag, och vi ses imorgon, i december och på första advent! 

Hit me with your best shot

LIVET / Permalink / 0
Från Stoff och Stil, till skolan, till Highway Ljud & Ljus, till Vellingeblomman och Strandbaden. Så där har jag flängt fram och tillbaka under dagen igår och idag. Från möten till sömnads process i skolan och filminspelning på jobbet. Igår hade jag en väldigt bra dag faktiskt, allt rullade på i skolan och kom underfund med massor i arbetet med min jacka. Men imorse gick det åt pipskogen igen, allt jag kommit underfund med och gjort var tydligen fel. Så det man ibland tror man gör så bra och så rätt kan vara så fel. Det var riktigt tröttsamt imorse att inse att man tydligen gjort och tänkt väldigt mycket fel. Hade väl inte förväntat mig att gå fläckfri ur detta projektet direkt, men det dyker up fler svårigheter än vad jag trodde skulle komma under processen... Motgångarna kommer sådär varannan dag känns det som just nu. Imorgon ska det alltså antagligen vara en lite bättre dag? Hehe. Så imorgon ska jag köra gärnet från morgon till kväll med att sy och förhoppningsvis bli klar med jackan. Sen jobba på Slagt igen på natten. Om jag orkar ska jag baka lite ikväll också men vill helst gå till gymet och sen bara sova, så får se vad som blir av. Först och främst ska det nu bli middag med Elias i alla fall. Det kan ju inte gå fel eller snett. Eller säg inte det...? Nä skämt och sido, men carbonara och en underbar kille i en och samma ekvation kan bara bli positivt och bra. Efter en tuff dag kan väl saker och ting förhoppningsvis bara bli bättre. Gokväll

I'm out of time

LIVET / Permalink / 0
 
"Åh vad kul det är att vänta i timmar på att få hjälp".
Nej, det är så svårt att lösa denna ekvationen med 1 styck lärare till 14 elever som arbetar med ett helt nytt program på datorn. Väntetiden på hjälp blir enormt lång. Det blir inte bra liksom. Man börjar ju kunna lösa vissa saker själv, men det är svårt att veta om det är "godkänt" och korrekt gjort. Hur slut resultatet ska se ut helt enkelt. Men jag har kommit vidare en liten bit denna morgon i alla fall. Jag sov dåligt p.g.a att jag fick sova i soffan då jag helt plötsligt fick allergiska reaktioner ute i min boning. Men trots det har jag vaknat på rätt sida och efter en promenad i strålande solsken med Tyra imorse kände jag mig "good to go". Förvisso bara längtar jag efter vår lunch om en timme nu. Det är sällan min mage kurrar gott folk, men nu gör den faktiskt det. Men jag försöker verkligen bita mig i tungan både för hungern och för att inte bryta ihop för att jag fastnat i skapandet av en digital plaggskiss. Man måste påminna sig själv löjligt nog ibland om att titta frammåt, inte fastna och tjura ihop. Så därför sätter jag hörlurarna i öronen och sätter på lite sköna beats så jag kan landa och hantera min egen lilla bubbla och värld tills jag får hjälp igen.
 
Till top