Åh denna lediga dag..

LIVET / Permalink / 0
Och så sjunger mannen för sig själv inne på toaletten medans jag äter upp den sista biten utav frukostbullen jag mumsat på. Det är fredag och vi båda är lediga, men jag har fortfarande halsont sedan en vecka tillbaka nu och en huvudverk börjar sakta smyga sig på känner jag nu.
 
Det är också idag den sista februari, och den avslutas med regn och rugg som väderprognos och med en hemma kväll i ett avslappnat tecken. Det är tur att vi fått se en klarblå himmel titta fram några gånger i alla fall och fått se solljuset tränga in genom fönstrena på mornarna. När det blir 1 Mars imorgon hoppas jag dock på ännu mer sol och ljusblåa himmel dagar. 
 
Just nu vill jag dela med mig utav detta uttalandet jag gjorde precis på min Facebook sida angående den kritik som kommit över housefestivalen- Big Slaps som gick av stapeln för första gången förra sommren i vårt Malmö. 
Den senaste artikeln om detta hittar ni här, http://www.sydsvenskan.se/asikter/radda-var-nattsomn--lagg--big-slap-i-norra-hamnen-/ 
Och detta är vad jag har att säga om saken just nu:
"Herregud, Malmö Stads invånare. Vi kan stå ut med Malmöfestivalen i en hel vecka som för en massa liv över hela innerstan, och vi kan stå ut med allt från demonstrationståg till vägarbeten som är högljutt på även dem ibland många "opassande tidpunkter". I Stockholm och Göteborg har man arrangerat en festival, kallad Summerburst, i över tre år mitt i städerna bland höghus och stadspuls, utan problem. Varför ska inte vi också kunna genomföra detta endast en gång per år? Detta är stört löjligt. Heja Big Slap säger jag bara!"

Så visst lämnar jag detta inlägget till omvärlden med lite irritation men även med gott hopp om att det finns välidgt många som kommer att hålla med mig kring saken, i alla fall i mina omkretsar. Hoppas verkligen inte dem flyttar festivalen eller ändrar något kring arrangemanget. Nu blir det att ta en promenad med hunden trots att det regnar och blåser. Hon måste få lite frisk luft, och så även vi. Tjingeling. 

När minns vi det vi tänkte då?

LIVET / Permalink / 0
En torsdags eftermiddag hemma i villan man till störst del har växt upp i. En trygg oas, speciellt när hunden ligger i ens famn och framtiden ibland känns så långt borta på alla sätt och vis. 
Men de ska jag inte babbla om nu, mer än att berätta om min reflektion på livet när det satt ett helt gäng av små skolbarn på bussen hem och inte nog med att jag gärna hade velat ha mina hörlurar just då för att stänga ute allt kackel, så blev jag påmind om hur jag var och tänkte när jag var i den åldern. Vad jag ville bli då, vad jag tyckte var min framtid då osv. Då tänkte jag på hur jag skulle vinna nästa hopptävling på stallet och hur jag inte tyckte om att bli tvingad äta tre sorters olika grönsaker vid varje lunch i skolan. Och jag blickade inte längre fram än till när man fick sluta sexan och sedan nian då. Hur det kändes och hur jag funderade på om jag skulle bli ful som vuxen eller inte...
Ja, sådär går ju inte tankegångarna längre. Inte mycket komplex tankar eller irritationer om skolmaten försegår längre, men jag undrar hur mycket jag kommer att komma ihåg från min tid nu som ungvuxen när jag är trettio. Just eftersom att jag fortfarande kan komma ihåg vad jag tänkte på när jag gick i lågstadiet nu så långt efter, nästan in i minsta detalj och om jag kan relatera till mina framtids tankar som ser helt annorlunda ut nu jämför med då, men om det kommer bli likadant även sen?
 
Äh, jag vet inte. Men ikväll ska det fortsattas o se på Farmen och att fila på lite skisser. Sen ska jag vänta in Elias så vi förhoppningsvis kan gå över till min barndomsvän och bada lite jaquzzi när solen gått ner. Det hade nämligen varit super skönt och speciellt för Elias som jobbade dag plus natt igår! 
Till top