Jag vill vara din soldat.

LIVET / Permalink / 0
Nu är jag nästan vid liv igen efter tre natt-jobbpass irad. Kom hem igår efter ytterliggare en fantastisk Allsångskväll strax innan tolv och sov imorse till halv åtta. Åkte iväg och lämnade mammas bil till henne då och tog mig sedan hem igen och sov till kvart över ett. Och kan säga, att det behövde jag!
Kastade snabbt bort ångesten jag fick när jag vaknade över att jag missat typ tre timmars solning på stranden då solen äntligen sken igen... För jag insåg att hade jag inte sovit dem extra timmarna så hade jag just nu isåfall varit en zombie. MEN, jag gick till Västra Hamnen och solade med en utav mina kära kollegor Maria fram till halv sex i alla fall. Slängde och tryckte i mig en cesarsallad från Sallads n' Smoothies, för jag orkade inte ställa mig och laga pannkakor eller någon annan snabb-lunch själv hemma. Ibland så står man liksom och stirrar blindt in i kylskåpet och känner att, Nä. Nä. & Nä. Det var extremt gott som vanligt tyckte jag ändå som tur var att köpa med sig något.

Och jag känner mig lite "dissy" i huvudet nu när jag nyss klivit ur duschen. Tror jag fått solsting med andra ord.. Men mannen klev just in genom dörren så därför får jag ta och hälla i mig lite extra vatten och hjälpa till med kvällens middag nu och göra mitt bästa på den sociala fronten. Han gör mig som tur är alltid glad oavsett hur min fysiska eller psykiska -hälsa ser ut. 

Har idag också i nästan den sista sekunden, skickat iväg två påskrivna kontrakt på den lägenheten jag hittat. Jag har ju blivit lite tagen på stolen när kontrakten väl kom hem i brevlådan, och kommer att få söka vidare efter bättre boende fortfarande.. Men tillsvidare har jag denna lägenheten i alla fall då, och det lugnar åtminstone min själ litegrann eftersom att jag typ från och med imorgon inte kommer att ha någon tid, ork eller lust att leta efter lägenhet på två veckor framöver då jag kommer att jobba som ett djur typ dygnet runt. Så jag är inte alls helt nöjd med vad jag hittat och fått hitills, men jag kommer nog att lösa och hitta något bättre att byta till sen! 
Men det är ett tag till innan jag flyttar och lämnar Malmö på sätt och vis, så jag har ändå hopp kvar. Nu fram tills dess ska jag njuta och fördriva tiden så bra jag kan här hemma med familj, Elias och vänner. Senaste aktiviteten jag hade med familjen var i lördags och då avsatte vi lite tid tillsammans åt att spela minigolf. Det är alltid lika oförutsägbart vem som vinner och hur det kan gå, men ack så spännande och rofyllt. Speciellt med två tävlingsinriktade personer med i leken. Jag är en utav dem kan jag medge, men jag har blivit bättre på att inte alls vara den dålig förlorare längre. Det är ganska skönt och faktiskt så mycket roligare att inte känna/vara så. (Haha). Har inte trivts med att vara det och känna mig så i det långa loppet, så har bearbetat det löjliga tinget bit för bit. Man kan ju inte ta allting, alltid - på blodigaste allvar liksom. Då glömmer man bort det roliga i det man gör, och passionen man ofta egentligen har eller besitter för att göra saker och ting. Eller vad säger ni?

Hasta la Vista och God kväll gott folk. Imorgon ringer klockan i takt med tuppens uppgång och det väntas jobb och lite annat smått och gott med kollegor efteråt. Nu förtjänar min man en rejäl puss och jag/vi, en god middag och en lugn vilo kväll framför TVn med det bästa sällskapet jag kan tänka mig i alla fall! Hehe. 

Och kvar stod vi starka.

LIVET / Permalink / 0
Denna torsdag efter att ha jobbat natt har bara spenderats lugnt och stilla. Mitt sällskap har varit Tyra då Elias jobbar och även dyker ikväll/natt men jag har städat, fixat och organiserat lite i min lilla lya här i Staffanstorp och lagat pannkakor till lunch. 
Tog ett städryck därför att vädret vägrade vara på min sida idag igen. Endast i 30min i sträck har jag kunnat ligga och sola några fåtal gånger under dagen. Mellan där har det kommit tunga och svarta moln som förstört min solning och njutning av sommar värmen. Detta vädret har tydligen kommit för att stanna liksom? Jag menar, i en hel vecka har det varit såhär nu. Hyfsat tråkigt och irriterande om du frågar mig. Så därför blev det tid över att spendera inomhus och då bestämde jag mig för att städa lite i min lya. Hemma hos mina föräldrar så har jag ett rum och min boning i en friggebod ute i trädgården för er som undrar vad jag babblar om. Men man skulle kunna tro att den nu användes mer som ett förråd istället för en bo- och sovplats faktiskt. Sakerna och prylarna var överallt och ingenstans där inne och inte organiserade för fem öre. Nu är det då fortfarande mycket grejer där ute men dem är alla organiserade och nerpackade där dem hör hemma! Så det ser ut som att någon bor/kan sova där ute igen. Ytterligare en anledning till varför jag kände för att städa/packa/organisera lite där, var för att jag fick besked imorse att jag fått den lägenheten som jag vill ha uppe i Borås. Det satte lite eld i baken på mig helt enkelt också. En liten 1:a på 30kvm blir min den 1 September, alltså samma dag som utbildningen börjar. Det kan bli stressigt och lite rörigt men nu är allting klart och färdigt som tur är. Så är grymt lättad och har där av också börjat planera min budget och allt som kommer krävas till flytten. Allting kommer bli så himla bra och det bästa av allt är som sagt att jag kan pendla hem till min älskade Elias i princip varje helg eftersom att hyran blev i den prisklassen som jag hoppades på för att det skulle kunna gå ihop! 
 
Jag ska nu dock inte sitta och hänga längre i huset utan ta med Tyra på en promenad till familjen Kugelberg. Har köpt fika som vi ska smaska på och förhoppningsvis så slipper jag undan regnet under vår promenad. Vädret är som sagt ganska oförutsägbart just nu. Det skiftar hej-vilt, timme för timme. Man kan inte lita på att det är sol just nu i skrivande stund liksom. Stövlarna är också i bilen som Elias har, och denna dam har inte tid att bli förkyld. Har bara mina vita sandaler här och en miljon klackar. He-he! Så nu ska vi spatsera iväg kvickare än kvickast. 
Adjöss 
Till top