I en blå planet.

LIVET / Permalink / 0
Det är underligt hur man tänker ibland som människa. Underligt på ett sätt därför att vi oftast sitter och tänker på vad vi inte har gjort, istället för vad vi faktiskt har gjort i våra liv. Hur man enkelt egentligen psykiskt stressar upp hjärnan själv utan att tänka på det. Att försöka tänka mer på vad man har gjort ska jag göra istället för att fokusera och stressa på vad jag inte gjort. Speciellet nu inför vårt projekt som officiellt startar idag enligt skolschemat. Jag och några få andra har ju redan smyg- börjat som jag nämnt och visat tidigare. Men idag är den officiella starten och min arbetsdag ska bestå utav sammanställning av illustrationer och skisser.
 
Erkänner att jag i helgen haft en riktig skrivtorka här. Men jag har jobbat två nätter i rad, fått sova väldigt lite och haft full rulle under vaken tid på dygnet med massa olika aktiviteter så det blev bara så att jag inte tog mig in här förrän nu idag. Men skogspromenaden med delar av familjen samt middag på restaurang i Lund efter det som inträffade i lördags var super mysigt. Gamla minnen väcktes till liv från alla håll och kanter. I skogen gick vi förbi ställen där jag har starka minnen av att jag sprungit vilse under skoltiden och på orienteringar. Jag har en förmåga av att blanda ihop alla olika skogar här nere, men den vi var i i lördags var, Torup. Bokskogen och Skrylle kan jag knappt minnas på rak arm såhär just nu, hur de ser ut eller hur man tar sig dit osv. Men Torup har jag nu full koll på i kartan och minnet uppe i hjärnkontoret i alla fall.
Sen efter en natt utav jobb och två timmars sömn så begav sig min familj utan lillebror dock, plus min "kusin familj" på pappas sida, ner till Köpenhamn för en heldags utflykt. Det har varit Elias idé länge att åka över där och igår blev den äntligen av. Vår desitination var inte Köpenhamn city/stad, utan "Den blå planet" som ligger bara två minuter från Öresundsbron. Så där spenderade vi fem timmar utav rundvandring, fika och mat ute vid havet och i en miljö jag egentligen är lite skraj för. Havet och fiskar är inte det bästa jag vet om jag ska behöva ta på dem, eller simma bland dem. Än dock så fascinerades man utav livet som faktiskt finns under ytan och levde sig in i varje liten fisks liv på något sätt när man stod som ett fån och glodde på dem genom akvariefönstrena. Vissa är ju absolut sötare och mer behagliga att titta på än andra, men mitt lilla blötdjur till man fick mig absolut att se havet på ett litet annat sätt än vad jag gjort det på tidigare ändå. Han har ju tagit dykarsert nu tidigt i år och jag ser mig inte alls omöjlig att eventuellt ta ett jag med om några år. Ska först känna mig lite mer bekväm i det stora blå, samt få bort all fobi för att känna sig instängd under ytan. Klaustrofobi har jag levt med hela livet och fy vad coolt det hade varit om man ändå kunde övervinna eller mer eller mindre dränka den rädslan i kroppen. Det hela återstår ju dock att se om jag kommer klara av. Jag skulle i alla fall gärna vilja!
 
En snabb vända inom Bootleshop blev det också på hem vägen och jag fick för första gången även sitta bakom ratten över bron. Har aldrig kört över den innan faktiskt, så i med att pappa tog ett öl vid lunchen så tog jag tillfället i akt o satte mig snabbt bakom förarsätet, (hehe). Sen åts det kvällsmiddag hemma vid halv åtta och jag sov mer eller mindre hela kvällen och natten för att hinna komma ikapp med den förlorade sömnen jag gått miste om under både fredag och lördag natt. Så just nu känner jag mig fortfarande lite hängig men det kan ju bli ett bakslag om man sover för mycket i sträck också... Ikväll blir det dock ingen vila och ingen ro. Det ska bli restaurangfest på Etage och det blir uppslutning från både Strandbadens håll och Slagthusets.
Så nu ska jag bara bjuda på en massa bilder från helgen och sedan fortsätta med min arbetsdag i skolan! 
Tänker definitivt också passa på att lapa en massa sol under lunchen, då den redan står ganska högt på himlen och säkerligen försvinner bort imorgon igen. (Sveriges klimat i ett nötskal...)

Hela min kollektions bakgrund.

MODE - STIL, MUSIK / Permalink / 5
 
Jag ursäktar mig för fruktansvärt dåligt photoshopade bilder här ovan, men tänkte bjuda på en smygtitt av mina tyger och tryck som ska användas i kollektionen. Min inspiration, influens och känsla för kollektionen ser ni i min moodboard här nedanför. Just nu känns allting jätte bra och jag håller på med accesoarer i PVC plast just nu i skrivande stund. Eller de trycken ligger på tork och efter lunchen ska jag experimentera och sy ihop små väskor/bags har jag tänkt. Vi har ingen aning om det kommer att gå, men förhoppningsvis så lyckas vi och då kommer jag dansa på rosor här henne i med att, allt som jag vill ha till min kollektion isåfall är klart.
Jag avnjuter en kop varmchoklad och väntar på att allt ska torka som sagt här i vårt klassrum. Blickar över mina naglar och fingrar också när dem glider över tangentbordet och ser att jag kommer ha ett helvetes jobb med att få bort all färg i några dagar. Mitt fina nya "suger cruch" nagellack har skavts bort nu lite dag för dag. Så får stryka på lite till ikväll innan det är dags för jobb.
Det är inte varje fredag som jag längtar efter att få jobba natt heller haha, men idag gör jag det eftersom att det är jobb nere i Falsterbo som gäller och de är som mitt andra hem nu under sommarhalvåret. Så mig gör det ingenting att jag kör slut på mig själv i åtta timmar i skolan idag, och sedan jobbar natt på det.
 
 
SS14: No human is an angel.
Min största influens och inspiration är Swedish House Mafias två låtar, "Leave the world behind" och "Don't you worry child". Dem har jag låtit mig utgåifrån när jag ville sätta fingret på vad jag ville ha för känsla och färgskala i kollektionen. Min moodboard förmedlar alltså allt som jag vill att kollektionen ska förmedla och innehålla.
Hopp, frihet, sommar, mod och euforin man får av bra musik en dag på stranden. Färgskalan är plockad just utifrån den visuella bilden jag får upp i huvudet av sommar och stranden när jag lyssnar på låtarna.
Till top