STYLE INSPIRATION.

INREDNING / DESIGN, FASHION, MODE, SS15, STIL & SKÖNHET, STYLE / Permalink / 0
 
Lager på lager, lätta och luftiga material, en snarlig vardags ruffs i håret och någon nyans av beige eller blå styling på plaggen inspirerar mig just nu. Denna mellanperioden när vintern verkligen skall gå över till vår, och då temperaturerna skiftar kraftigt från dag till dag så är det ganska svårt att klä sig rätt vissa dagar. Man vill så gärna dra på de nya lätta blusarna, kjolar och västar från butikenas vårkollektioner men det är så lätt att man gör det på helt fel dag och åker på dunder förkylningar istället. När Maj dock nalkas i nästa vecka så hoppas jag verkligen att  temperaturen stannar kvar runt 10+ varje dag och inte sjunker ner till 5+ hipp-som-happ så att man inte behöver oroa sig nå mer. Min vårgarderob skriker efter mig och jag efter den. Tjocka tröjor och boots är inte lockande längre helt enkelt. Drömmer mig också bort om en morgondag när solens strålar väcker mig på morgonen och då allting bara flyter på som det ska igen. Hur mycket positivitet ens kropp än rymmer, så kan dåligt väder nämligen som känt skapa en väldans massa beskymmer... Solen förmedlar en lättsammare inställning mentalt på något sätt hos oss, och man behöver den där gula fläcken på himlen mer än vad man kan tro... 
 
Denna veckan som kommer är ett utav mina mål att bara ta mig ut i naturen och utelivet med kameran och hitta nya inspirations källor. Det är inte mer komplicerat än så, men bekvämligheten brukar hindra mig vilket jag ska jobba bort lite nu igen. Min förhoppning är att ha en hög av bilder att dela med mig av från både vardagen, mode och styling mm. Är nästan sugen på att bara sitta en eftermiddag på ett cafe mitt i stan och analysera och titta på människor. Just för att hitta ännu mer inspiration och se mode i verkligheten på människorna som lever mitt bland oss. Man fastnar lätt enbart i massa bloggares/fashionistas inlägg om styling och mode. Men hela befolkningen ser ju inte ut som dem även fast de är trendiga och ofta ett steg före. Känner att det är viktigt att även titta på den allmänna bilden av oss också. Ska se om jag kan hitta vad som egentligen verkligen gått hem som mest ur en kommersiell synpunkt där ute. Nåväl, de kommande dagarna kommer helt enkelt att gå i inspirationens tecken. Ska nu bara vila på de sista timmarna av resan upp till Borås igen och tänka framåt. Sen får man landa i nuet imorgon när klockan och solen väcker en igen! Hejsvejs.

BXXLGHT IS WHAT WE NEED.

INREDNING / Permalink / 0
 
Detta med inredning alltså... Man hittar något nytt varje dag som man vill ha känns det som. Blir nästan helt galen av mina egna dagdrömmar och visioner om hur man kan göra och fixa alla möjliga saker.
Idag, så vaknade denna varelsen upp med en klar tanke i huvudet från ingenstans om att "vi måste skaffa en light box" till exempel. Det är både otroligt snyggt och man kan göra det hur personligt man vill egentligen. Men jag skulle kunna tänka mig att sälja in idén till Elias om den som det står "Normal is boring" på. Man vill hålla en del saker hemligt och för sig själv, men är det något vi inte är när vi är hemma själva tillsammans i lägenheten och hänger så är det normala kan jag ändå erkänna. (Eller ja, vad är normal ens? Vem ska definera det? Men..) Så det hade blivit en komisk liten touch för våran del att påminnas om det varje dag. Sanningen sen bara kring idén och viljan om att skaffa en sådan här att klä en vägg med, är att den är förbaskat dyr. Så dyr att det nästan känns fullkomligt orimligt att köpa... I alla fall för två "låginkomsttagande studneter" eller hur man ska benämna oss. Det är dock härligt att man kan få dagdrömma lite och nöja sig åt tankarna bara ibland med. De är väl aldrig fel, förutom när det går så långt att man inte kan släppa saken i huvudet och nästan får ett tvångs-köpa-moment att handskas med. RUM21.se har massa varianter på företaget BXXLGHT's ljusboxar i alla fall. Kan vara värt att titta in och åtminstone inspireras litegrann.

HYFFSAT SATANS NÖJD.

MODE - STIL / Permalink / 1En ny casual tröja från H&M som verkligen fyller upp ett tomrum när det gäller vardags-överdelar i gareroben fick följa med hem efter dagens runda på stan. Sen fick jag äntligen tag på ett par vita höga bootcut/flared byxor och en fruktansvärt läcker klänning på Zara också. Är generellt inte alls bekväm i såkallade kroppstrumpe-modeller när det kommer till klänningar. Men mina ögon smälte när jag fick på den och helt plötsligt efter dagens inköp så känner jag mig färdig. -Helt färdig shoppad för våren. Märkligt kanske men väldigt skönt på samma gång. Plånboken har sin limit men att jag unnade mig detta idag var verkligen värt det. Materiell lycka är komisk, men jag infinner mig i den idag. 
Till top