QUEEN B' FOR TOPSHOP.

MODE - STIL, MUSIK / BEYONCE, FASHION, TOPSHOP / Permalink / 0
Kommer aldrig glömma när Beyonce gjorde ett samarbete till H&Ms sommarkollektion 2013. Det var något man inte riktigt hade räknat med och för min egen del var swim-wear delen av kollektionen före sin tid på vissa håll kände jag. Eller efter, beror på hur man ser det då trender kommer och går med ett sånt där 20-års mellanrum 'ich'. När jag läste om att kvinnornas drottning själv ska göra ett nytt samarbete och nu med TopShop som släpps till hösten blev jag både nyfiken och förhoppningsfull dock. Undrar hur mycket av sin egen stil hon kommer att peta in i deras kollektion och hur den faktiskt kommer att utformas. Det återstår helt enkelt att se! Tumme upp för ett utav årets intressantaste design- mode samarbeten än så länge i alla fall. 

BURN LIKE A PHOENIX OCH VÅR VINTERSAGA.

MUSIK / Permalink / 0
 
Molly Sandén är ett exeptionellt exempel på hur man verkligen kan uttrycka sig och förmedla tankar och känslor via estetiska medel. Freak imponerade en del förra sommaren, men den senaste singeln "Phoenix" imponerar ännu mer på mig idag. Det finns en ännu högre "hit" faktor i denna låten men framförallt så finns det något i texten som jag tycker är riktigt skarpt. Man kan tolka det på många olika sätt och min mening är inte just nu att delge min tolkning egentligen, utan mer att höja en tumme för artisten själv. Hennes sound och helhet som artist har gått från en sockersöt soul sångare till en stark, spetsad och självständig artist. Vacker och sockersöt kan man fortfarande få anse att hon är, det gör även jag. Men jag älskar hennes "nya" artisteri och låtskrivande helt enkelt.  
 
När man talar kring starka budskap så träder också bilföretaget Volvo fram i mitt huvud. De har under de senaste åren levererat enastående reklamfilmer och arbeten för att lyfta Volvo, eller helt enkelt bara hylla den. Här senast gestaltas vår svenska vinter på det allra vackraste sättet om du frågar mig. Låten som sjungs av "Amanda Bergman" och heter "Vintersaga" har något enormt mystiskt och stort i sig som får min kropp att bara sväva när jag hör den. I musikens och de estetiska uttryckens ära känner jag därför denna lördagskväll att klistra in den här i dagens sista inlägg också. Det är inte helt otippat om man lyssnar ordentligt att Oskar Linnros producerat tolkningen av låten heller. Så svenskt och kulturellt det kan bli i soundet. 
Kanske skulle jag börjat lyssna på en något mer festlig och högljud musik vid det här laget då jobbet kallar om tre timmar, men jag sitter och drömmer mig bort i dessa två låtars ljuva toner istället. Som nattklubbs arbetare får man nog av EDM musiken ändå egentligen, så det skadar nog inte med lite omväxling för öronen. Med ett evigt tinnitus tjutande är det dock som balsam för själen när musiken är på för då hör man plötsligt inte det längre. -Men det finns ju en baksida av det och det blir ju aldrig bättre för att man fortsätter att lyssna. Hur ska man dock kunna vara utan musik? Det är väl en fråga ingen människa på jorden skulle kunna besvara, men mina öronproppar och jag kämpar på så gott som det bara går bakom både bar och VIP. Jag kan även vara den enda som går runt med ett par sådana i öronen när jag själv är ute och svirar. En enda människa har upptäckt det på fyra år snart och till en glädje så har handikappet jag har inte försämrats tack vare dessa små prylar. Bilden utav att den tjej i 22års åldern med skyhöga klackar, en drink i handen och med ett hår som viftas omrking i takt till musiken kanske inte rimmar med att det sitter ett par proppar intryckta i öronen när man väl skriver det sähär... Men det fungerar utmärkt som sagt och syns helt enkelt aldrig i princip. Därför värt att ha och inget man behöver hymla om eller med för fem öre.
 

IT'S JUST A STYLE.

MODE - STIL / Permalink / 0
 
Denna vår- och sommaren i trendväg kommer passa mig som handen i handsken.
Den är stilren, grafisk och helt enkelt stilren igen tillsammans med minimalism i vissa spetsar. Vi är ju en del som inte fick uppleva 70'talet men de får man absolut göra detta året i modets trender. Höga knästövlar, eller enkla stilett klackar tillsammans med antingen ett twinset eller en poloklänning. Eller varför inte en lång skjorta eller blus till vida byxor och hatt? Alla dessa rena och enkla linjer som syns till SS15 säsongen får mig att bli lite knäsvag om man ska tala helt klarspråk. Långa trenchcoats över alla dessa olika kombinationer är också något som jag kommer bära. Både i beiget och svart-vitt. Ponchos i stora portioner fungerar också som en nyckel till stilen lager-på-lager. Min inspirations-board visar på plagg man kan kombinera eller bara ha försig och speglar framförallt min egna stil i bild. Uttrycker mig mer än gärna i mer grafiska-bokstavs kläder också, men det syns inte så mycket än.
Kappan, byxorna, hatten och skjortan ligger redan i garderoben men har man tur så räcker extralönen nästa månad till några plagg till. Ibland känns det som att man aldrig kan få nog utav kläder och mode. Man nästan andas, äter och drömmer det i många perioder.  
 
1. Nelly.com 2. H&M 3. Gina Tricot 4. H&M 5. River Island 6. River Island 7. Gina Tricot 8. (Hittas på Zalando.com) 9. Lindex 10. Gina Tricot 11. Nelly.com 12. H&M
Till top