DINNER FOR SIX - PLEASE.

MAT OCH BAK / Permalink / 0


Allt från världens godaste crepes, till mat på irländska pubbar och fina Italienska hak har vi tryckt i oss under helgen. En och annan fika för mycket blir det alltid av någon magisk anledning också - men halva grejen för mig med att resa ALLTID är maten. Det är upplevelser i sig själv på gott och ont. (Mest gott) Rom och Paris är svår flörtade restaurang städer om du frågar mig men London hamnade högt upp på listan. Man blir så glad när man kan äta bra mat för rätt pengar. Eller rättare sagt, man kan nästan betala vad som helst när man är riktigt nöjd. För det finns ingen bättre känsla än när man känner att man betalar för något som verkligen är värt vart enda öre och lite där till! Vi sex som bodde, sov och gjorde vistelsen tillsammans var alla nöjda och det är kanske inte alltid de händer? 

WHEN WE FLY OUR WAY TO HAPPINESS.

LIVET / Permalink / 1
Klockan har precis passerat fem på morgonen och den ny inköpta mössan, lilla resväskan och jag har vandrat igenom Hyde Park i godan ro för att ta oss mot flygplatsen. 
Regnet har varit vår fiende under helgen men gett oss en bunte med goda skratt och minnen ändå. 
Vi har slukat upp julstämningen och allt som hör till vinterns och årets sista månad under vistelsen här i London och även på allra bästa sätt. På marknader, längs Oxfordstreet, SOHOs ljuva kvarter och stråk har vi sett tindrande ljus och dekorationer som gett det där lilla extra.  Piccadilly Circus gatorna har verkligen sin charm och fick sig en och annan dans till våra hesa röster här om kvällen. Man har fått en ny innebörd utav att ingenting blir som man tänkt under dessa 2,5 dygnen. Men vi har varit i en storstad, en metropol i Europa och inte gnytt oss åt det som inte föll åt planerna. Vi har myst med hembakade lussekatter, glögg, fantastisk mat, drinkar och givetvis alleldes för mycket shopping. Och allting blir vad man gör det till - det har vi high-five'at på en hel del gånger. Att klappa sig på axeln för att man tillåtit sig själv att njuta, slappna av och bara vara måste jag göra snart och inse att hade inte jag gjort detta depåstoppet på livets resa ut ur detta året så hade energin sinat ut tidigare än behövt. Det är få gånger under detta året som man lyckats med det och jag känner egentligen redan att vardags-stressen nyper i ryggen men ska försöka att hålla undan den tills imorgon åtminstone. Om någon timme ska flyget lyfta och jag ska få göra det som är allra mest magiskt med att resa, drömma sig bort bland molnen och känna hur världen bara växer lite mer under fötterna. 

"Bye bye London" med den bredaste brittiskan du kan tänka dig. Lite charmig är dialekten allt, men ibland även väldigt roande att lyssna till - speciellt när vi försökt härma den... För då har det slått högt i taken! Skulle liksom vilja ta med mig den och en dubbeldäckare under armen som man kan ha hemma i Sverige och nyttja på våra gator för det är något speciellt med det. T-banan är fantastisk, min röda linje framförallt, men tänk röda dubbeldäckare längs Stockholms gator - det hade lyft upp allt till en helt ny nivå i stan? Lilla Malmö hade till och med fått en atmosfär som kändes mer internationell på ett nytt sätt. Nåväl, tiden springer iväg och London ska få ha sina mega bussar för sig själv. Magen behöver en croissant eller två och öronen samt själen lite skönt gung från Miriam Bryant - årets solstråle i "Så mycket bättre" nu. Kliver ur wi-fi zonen som jag gjort från trygghets zonen. Det är ju nämlige då livet händer och börjar på riktigt även om man har en vardag att älska. 


Till top