SOM EN SANN OCH MJUK KÄFTSMÄLL.

I MITT HUVUD / Permalink / 0

"Uthållighet kräver mentala muskler. 

Vinnare är villiga att ge värde, mer värde än man någonsin kan förvänta sig innan de kräver något tillbaka. Därför är dom värdefulla. Så värdefulla att när de väl frågar efter något, så får de allt de vill ha. Men det kräver en disciplin som få har tränat upp.. 

Risken är stor att du är en person som vill ha allt serverat direkt. En person som inte klarar av värdefull feedback, utan tar det som svidande kritik och blir sur som ett utskällt litet barn som måste försvara sig. Som gapar innan du jobbar, som tycker att du är värd allt innan du har gjort någonting. 
En topplön, fritid och förmåner. Och visst, du är en talang och är säkert attraktiv för många, vilket med all sannolikhet har stigit dig åt huvudet. Så du tänker att gräset är grönare och att du inte förlorar något på att dra vidare. Men du har fel. Vinnare är nämligen inte bara talangfulla, de förstår och uppskattar träning. Och träningen på uthållighet, möten, presentationer och förhandling kräver sällan att du byter plats - den kan genomföras där du är. Och gräset kan bara bli sådär löjligt grönt som på lyxiga golfbanor när man ta hand om det man har under fötterna. Vinnare klarar av motstånd, sväljer feedback och gör bättre, förstår att i vissa sammanhang måste man förtjäna rätten att ge förslag genom att leverera resultat. 
Vinnare har tålamodet att göra jobbet även när ingen ser på, utan att behöva berätta om det. De förstår att de kommer att visa sig i slutändan ändå och har inga problem med att vänta. 

Vägen till framgång är inte rak, den tar tid och kräver uppoffringar. Men det finns ingenting som kommer att slå utsikten från toppen." /Johannes Hansen.

Till top