I'M WEAK FOR THINGS BUT MOSTLY YOU.

LIVET / Permalink / 0
Efter en vecka som startade med det ena läkar besöket efter det andra. Med hjärtat i halsgropen om vart annat. Och med en öm arm som resultat av det hela efter tömningen på en halv liter av mitt blod till prover jag egentligen inte hade en aning om vad dem var till för, så vände allting på mitten och solen smög fram i samma takt här i Stockholm.
Är en karaktär av människa som även svimmar eller åtminstone checkar ut från "life" när hon ser en nål eller en ynka droppe av blod, så det var en intressant start på veckan minst sagt men den lyftes upp så smått till början under tisdagen med två kollegor på jobbet när vi smällde till med ordentliga burgare från "Prime" och rödtjut på lunchen. Kontoret vart tömt på kollegor som dragit till Åre i två dygn så vi hade det väldigt bra trots allt.
Har även avslutat veckan i nästan samma tecken - åtminstone på menyn. Rödtjut, popcorn och charkbricka en fredag innan löning blev inte så taskigt ändå tänker jag. Läkarbesöken gjorde mig bankruppt som var väldigt oplanerat men ack så viktigt och värt det hur drygt det än känns ibland. Lugnet efter stormen av oro och stress börjar infinna sig trots att man fått en diagnos med "IBS-mage" som är precis så osexigt som det låter. MEN, så tillsammans med att plugga, deklarera och skriva upp kost-schema för kommande veckorna dansar jag in i fredagsnatten. Har lite harmoniskt sugit in energin från den magiska solnedgång som jag har lyckan att skåda utanför mina fönster varje kväll också. När jag gick längs stadsgårdshamnen igår från kontoret, med blicken vänd in mot Gamla Stan så vågade jag äntligen känna efter på de där bubblande frihets och framgåns-känslorna inombords också. Ingenting kunde sudda ut det leendet jag gick runt med, men det var också för att jag inte tillät något göra det. Har mer eller mindre förstått en viktig sak i livet: Att i princip allting handlar om din egen inställning. Tillåter du dig att vara ledsen, så var det och bli det när det behövs. TIllåter du dig påverkas av negativ energi, onödig stress, psykiska hjärnspöken och annat trams - så blir du det. Och just nu har jag tillåtit mig själv att faktiskt stänga av och inte ta allting som kritik eller nedgång på mig själv som person. Kommit in i ett läge där jag bara tillåter mig själv att se de goda och positiva i varje refräng av vardagen och inte se på det som drar ner en. Det har hjälpt något enormt kan jag säga. Lite goda besked har givetvis hjälpt på traven också, men överlag så det här med den allmänna inställningen till varje sak man tar sig ann - lägger ofta grunden till hur allting sedan också blir!
 
Vill även tillägga en viktig sak som fått sin totala innebörd och betydelse i mitt liv efter en hektisk, intensiv och stressig vinter-pre spring period... Hårt arbete lönar sig. På ett eller annat sätt visar sig tillgivenhet, höga ambitioner och en stark målmedvetenhet att det lönar sig att göra det där lilla extra ibland. Det är även bättre att vara den som ler, än att vara den som inte ler tillbaks. Har varje morgon intalat mig själv det detta året och när det ger visa på vad som vinner i längden så ljublar faktiskt själen något enormt idag. Gör precis det jag vill, tillfredsställs varje dag utav att få lära mig mer om det jag har störst passion för och mår så himla bra att få vara i en miljö där kreativitet och produktivitet gnistrar omvartannat. Många nycklar till en stabil och varaktig hälsa är just detta - att hitta rätt med och i det man faktiskt ska spendera större delen av sitt liv till. Nu har vi bara börjat men jag är optimistisk och hungrig på vuxen livet på riktigt. Studentbubblan spricker nämligen snart! (Äntligen)
 

Liknande inlägg

Till top