AND IT ALL PASSED ME BY.

LIVET / Permalink / 0
Pussar och kramar, klackar i taket, alkohol i blodet, baklängesmiddag, födelsedagsbrunch, terapi bakom ratten, sovmornar, deeptalk, flertalet Hot shots, taccomiddag gånger två och till slut en tåg resa tillbaka till Stockholm igen. Paniken att sitta utan hörlurar på ett fyra timmars långt tåg var inte kul för fem öre. Men sushi från världens bästa hak i lilla Malmö räddade upp situationen litegrann åtminstone. 
 
Farmor fyllde 70år trots att de känns som att hon blev pensionär först igår. Hann krama om både henne, mina närmsta och många där till under min korta vistelse. Älskar att komma hem och andas Skåne för en stund mellan åt. De gör att man inte känner sig som en lite myra i en myrstack hela tiden. Har vandrat längs kanalen, gått på dess gator och känt på både regn, sol och storm i den stan. Blir nostalgisk varje gång jag åker förbi min gamla boning, ställen som man gjorde till sina, och lustfylld när jag ser staden växa steg för steg. Malmö har sin charm och kommer alltid vara hemma för mig trots att mitt hem och liv samtidigt är här i huvudstaden. 
 
Har travat igång veckan med att vakna tidigare än klockan ringde, pigg som en mört och klarvaken. Taxiresan hem från centralstationen inatt var värd varenda krona så att jag hann sova en timme extra. Det var kanske den som gjorde det hela. Det kanske kostar lite extra ibland för att hålla hälsan och humöret i trim?!
Min hjärna har gått på högvarv efter att inspirationen har flödat. Idéer flyger ibland omkring som hökar ovanför mitt huvud och nu har jag äntligen haft tid till att plocka ner dem från dagdrömmandet och in i skiss- o text böcker.
Väntar ivrigt på våren, att se vart liver bär nu när examen närmar sig och hur långt man är vågar gå för att ta sig dit man vill. Förändringar är ofta bra, men en konservativ individ har svårt att ta sig ann dem mest självklara sakerna i livet ibland. Men man lär sig banne mig att leva med allt och jag har aldrig haft en så optimistisk inställning till livet som jag har nu. Försöker förstå vad det är som lett till det och sätta fingret på många känslor och tankar, men det går många gånger inte. Livet bara är ibland och omger man sig av rätt människor så öppnas ofta många dörrar och vyerna vidgas. Bara att flytta fyra gånger på ett och samma år förra året lärde mig det till exempel.
Men summa summarum: Oj, vad skönt det är att ha ett eget litet hem att krypa in i. Borta är bra, ibland mycket- mycket bra, men det finns inget som hemma. Och min lägenhet är mitt hem, min fristad och viloplats. Den tar jag väl vara på och hand om när utrymme ges - som i denna kväll. Där de finns tid till serier, fyra avokado mackor och många kalla glas mjölk. Det är hashtag "njutbart" och "egentid" på det. 
Till top