FYLLDE TYDLIGEN ARTON I MÅNDAGS

LIVET / Permalink / 0

Dom som vet vet brukar man säga. En dunder middag på SUPPER Gården avverkades på min födelsedag men servitrisen trodde jag var under arton när hon försiktigt bad mig visa legitimation för en beställning av ett glas vin. Vet inte om man ska skratta eller gråta åt det i efterhand om jag ska vars brutalt ärlig när det var min 23års dag, men men.
Den svenska sommaren fortsätter att leverera och speciellt de kvällar när man kan titta på sommar med Ernst till en skål med glass och nyplockade bär efter en löptur. Hans röst och hela aura lyser igenom skärmen och har gjort varje år när vi suttit bänkade framför Tvn. Förstår inte hur han kan måla upp allting så himla filosofiskt och mystiskt varje gång han ska beskriva en ny idé eller hur han hackar sin lök till måltiderna. Blir glad i själen av att titta på det där programmet iaf och av att sommaren fortfarande hänger i här i huvudstaden. Än får man känna sig lite solkysst och lätt om fötterna. Att ha flyttat till södra sidan av stan från den allra nordligaste igår var också en fröjd trots att svetten ran av både utmattning och stress. Nu ska man börja på ytterligare ett kapitel i livet & man undrar hur många man kommer hinna start innan dess att man ens fyllt 25... Det är bara två år kvar tills dess och inte sju som vissa andra tyckte sig tro i måndagskväll. Under kvällens kommande beställningar av svalkande drinkar får vi kanske börja ta räkning på hur många fler frågor det blir. Att man sett liten ut i alla tider är man medveten om, men känner nog inte att jag numera ser ut att inte ens ha fyllt arton. Hur som helst - bara en annan historia att baka ner och kunna skatta åt i framtiden. Kan ju le åt det idag redan också som sagt.

SKULLE KUNNA DÖ FÖR DETTA

LIVET / Permalink / 0

Svensk sommar när den är som allra bäst. Hur många gånger kommer man att säga så? Och komiken i hur illa man tycker om den när det regnar jämfört med nu... Stockholm fortsätter i all fall att växa i mitt hjärta för varje dag som går. I ett år har jag bott här nästa vecka och ingenting känns mer rätt än här även om jag älskar mitt lilla Malmö. Mina föräldrar dök upp i torsdagskväll och sedan dess har vi äventyrat runt ändå ut till Sandhamn som längst. Kvällen på Gröna Lund igår var både idyllisk och magkittlande även om denna varelse inte åkte karuseller för första gången. Snart är man färdig rehab'ad efter en sådan här fantastisk helg som nu lider mot sitt slut. God mat, gott sällskap och fantastiskt väder i ett magiskt Stockholm.
Ska flyttstäda och röja resten av eftermiddagen är planen men det lär bli en hel del serie tittande också. Att vara vuxen har definitivt två sidor som ett mynt och detta med flytt, logistik och ansvarstagande är ibland något man bara önskade att man kunde hoppa över. De ljuva i kråksången är att man kommer någon vart och ruset av att klara av saker själv stärker en hel del med.

 
 

STOCKHOLM HÅLLER ANDAN

LIVET / Permalink / 0

Turistar runt mina föräldrar i storstan jag lever i sedan igårkväll. Både PRIME Burger och Riche har stått på menyn och imorgon väntar Sandhamn. En ljuvlig svensk sommar helg, och till o med min födelsedagshelg är det. Har rehab'at färdigt från Split resan med en hel del sömn och arbete i sin vanliga ordning. Men drömmer mig fortfarande tillbaks. Är hög på ruset som går genom kroppen från minnena under festivalen och de varma skratt man delat med fantastiska människor. Hade glömt hur bra livet kan vara när man gör exakt det som känns rätt och är fri, utan att känns sig otillräcklig. Har dykt ner i serier och glimtat solnedgången utanför lägenheten och kommit till ro. Dags att ladda upp batterierna för en lång utflyktsdag.

Till top