HÄR ÄR DITT LIV, LEV DET.

LIVET / Permalink / 0
Att höra svalor som sjunger varje morgon och varje kväll från min balkongdörr som står på glänt är balsam för själen. En rosa skiftande himmel syns borta i horisonten och där ser jag även mitt studentliv ta slut sakta men säkert. 
-Med dessa orden började jag skriva detta inlägget i torsdagskväll. Men somnade med datorn i knät helt utvilad, lättad och lycklig från topp till tå. Sommaren levererade från dag ett. Det vill säga, första juni, och tillsammans med glädjen för att värmen steg och min anställning började kunde inte mycket bli fel. 
 
Idag, söndagen den femte juni ser jag hur livet bara har sprungit iväg i en rasande fart när jag tittar mellan fingrarna. Känslan, friheten och euforin jag kände i kroppen när examensdagen var här i fredags går inte att ta på. Den var verkligen här nu och vad man längtat efter den i år och dar...
Hela dagen från det att klockan ringde var som studenten gånger två inombords. När man inser att man blivit vuxen på riktigt, tagit sig dit man vill och har allting man kämpat för i sina händer så blir man nästan helt tom och hel på samma gång. Har firat i tre dagar i rad med både vänner, familj och släkt på olika sätt. Klassen och jag firade tillsammans med en dunder champagne-frukost i Borås för sista gången under klarblå himmel och stekande sol. Efter sermonin, kramar och tårar så begavs det sig till Malmö och här har min själ landat och som sagt både firat och andats ut sedan dess. Har inte mycket mer att tillägga eller säga här egentligen mer än att jag storm trivs med livet som det är just nu och är fruktansvärt tacksam och lycklig för att ha en familj som är den största supporten bakom ryggen och vänner som verkligen sätter guldkant på tillvaron dygnet runt. Leer mer än någonsin åt de allra minsta och dessa sommar kvällar man fått njuta av på senaste tiden får hjärtat att ta några extra skutt. Det är rehab på något sätt att komma ner till sin hemstad, sin viloplats på jorden och trygghetszon. Går man inte längs Lilla Torgs gator, eller promenerar kring Slottstaden ner till Ribban så är man bakom grillen hemma i trädgården och poolen med familjen och rullar runt i gräset med hunden för att man bara kan. Att cykla ner i byn och känna ljumma vindar ta tag i håret ger en gåshud och som sagt så spelas de senaste åren förbi ens ögon i en enda kortfilm när man kommit till en sådan här mittpunkt i livet. På något sätt är det märkligt men samtidigt magiskt. Vi alla bär på så många historier och resor i våra ryggsäckar som tagit oss dit vi är idag och hur det än må varit ska man se att även de mest oklara och oförutsägbara ibland leder till de mest magiska destinationer. Är helt enkelt så glad att jag har Malmö där bak och som alltid finns att luta sig tillbaka mot. Ska fortsätta att suga in allt som finns här nere i tjugofyra timmar till innan tåget går mot huvudstaden igen. Nationaldagen ska avnjutas på stranden imorgon och firas med att hissa flaggan för vårt fantastiska land. Det är även en sak åtminstone jag är tacksam för att ha och få vara en del utav. Vi har så mycket att vara glada för här och att vara en svenne-banan är inte alltid dåligt även om jantelagen kan slänga sig i väggen och vintern är lite för lång ibland. Men om man bara lär sig att sluta tänka på det man inte har, och på det man faktiskt har och kan göra med allt som faktiskt finns - så brukar man bli väldigt mycket lyckligare och vardagen blir otroligt mycket mer lättsam. 
With that - ska jag checka ut och fortsätta rocka det sista ur denna underbara söndagen.

Liknande inlägg

Till top