OCH HUR VI SER PÅ VÄRLDEN ÄR UPP TILL OSS.

LIVET / Permalink / 0
Ibland så finns det så mycket att säga att man inte vet vart man riktigt ska börja. Men man kan väl börja att prata om vädret som alltid är en isbrytare. (Haha) Inser att jag återigen chockar mig själv när jag säger detta, men när jag sa att de faktiskt var mysigt med lite regn på jobbet idag höll alla med mig. Det är väl ingen som inte älskar sol, ljumma och friska dagar? Men det regn som föll idag har dock inte dragit ner på smile-banden. Ljudet av lite smatter på fönsterkarmarna var inte störigt för fem öre utan snarare något som gav en slags ro för själen. För det finns en charm med att det doftar sommar när det regnar denna tidpuntken på året. Vi sprang och hade "styrke-intervaller" på PT-träningen med kontoret i duggregn uppe i en park på söder och det var så fruktansvärt uppfriskande det med. Man kan inte alltid sätta fingret på varför man känner eller upplever olika saker ibland, men det var faktiskt bara mysigt med lite duggande regn utomhus hur tokigt det ändå känns att känna så.
Att krypa in i morgonrocken efter en dusch, matlagning och bakning efter det att man avslutat ytterliggare en arbetsdag var även mer än välbehövt. Ögonen satt sedan fastspända på TV skärmen under PolarMusicPrice där bland annat legenden han själv, Max Martin hyllades. Man mår så bra av att få gåshud på det sättet när man hör hans historia, magiska framträdanden och musiker spela skjortan av alla åhörare. Man blir så harmonisk av bra musik att man själv efteråt går och sjunger på allt man kan komma på i flera timmar. Grannarna jag haft genom åren tycker jag synd om fortfarande för att de får stå ut med de stunder man känner för att gå loss litegrann och dra fram gitarren... Men å andra sidan är det väl ingenting jämfört med bebisskrik eller en tung house-bas mitt i natten? Försöker åtminstone inbilla mig det.
 
P3 Dokumentär, Michael Conellys böcker och popcorn får annars denna själen att må bra denna veckan. Ibland kommer man in i mood's där man vill vara ute och ta drinkar på afterworks eller käka middagar titt som tätt, men denna veckan har man bara hamnat i ett läge där man känt att det mest enkla passar precis lika bra för att man ska må bra. Lyckades en natt kolla igenom hela "Kampen om tungvattnet" serien också när tankarna inte slutade att härja uppe i hjärnkontoret. Man vill bara för mycket ibland och att gro ner sig i den serien var bland de bästa besluten man tagit på några månader. Historien vi har bakom oss fascinerar i alla fall mig många gånger och det finns så många sidor och storys berättade som man fortfarande själv inte hört. Har man blivit för vuxen när man tänker och känner såhär eller är det bara rent naturligt? Någon har väl sagt att man måste veta vart man kommer ifrån, vad historien har att säga innan man kan se och förebygga framtiden. Det är väl en viktig puntk även om man inte kan hindra all ondska som finns i vår värld. Oavsett om det handlar om WW2 eller terrordådet i Orlando så berörs man hur som helst lika mycket när hat och okunskap får lyckas tysta så många liv. Vill hissa en stark flagga för Paris som även står starkt och arrangerar fotbolls-EM trots de senaste årets omskakande händelser. Livet är så mycket mer än vi ibland tror och att lära sig se allting för vad det är samt att faktiskt se att ofta det enkla är det som är bäst i många situationer helar inombords. Visst är det även svårt att hålla sig ifrån den digitaliserade värld vi nu lever i, men att byta ut telefonen mot en bok efter 22:00 om kvällarna ger inte bara en djupare sömn men även mer perspektiv och tid till annat. Det är faktiskt löjligt hur vi byggt upp vårt samhälle kring telefonen när man tänker efter. Mycket i de banorna har mina tankar gått sedan jag grottat ner mig i den ena dokumentären efter den andra om som sagt historien och allt den faktiskt har bringat oss idag. Nu släcker vi och tackar för dagen och hoppas att väckarklockan ringer som den ska imorgon bitti. Haft en tendens att snooza lite väl så att stressen står mig högt i halsgropen om mornarna denna veckan nämligen. Men så blir det bara ibland...

Liknande inlägg

Till top