COME UP WITH SOMETHING NEW AND I'LL APPLAUDE

LIVET / Permalink / 0
Då frågar man sig hur i hela friden det blev torsdag kväll och att fredagen nalkas om bara några timmar?
Kändes som det vore söndag igår då jag bäddade ner mig och laddade upp hjärnan mentalt med godis och inspiration till veckans utmaningar - men icke. 
Men det klagas inte, suckas inte och sprids ingen negativ energi här inne inte bara för att veckan försvunnit i ett naffs från en. Helgen är ju inom väldigt nära räckhåll tillsammans med fint väder igen så vem ser inte fram emot det? 
 
Att för övrigt gräma sig, spotta ut sin irritation och sitt missnöje med hur vädret svänger och svajar börjar bli ganska drygt att se på sociala medier. Måste faktiskt säga att det är mer eller mindre komiskt överlag hur svenskar jämt ska klaga och gnälla på typ allt. Vi är i Sverige och det är ingen nyhet att vårt väder på somrarna inte är som i Spanien eller Grekland. Charmen med den svenska sommaren är ju just hur det från ena timmen kan spöregna och sen spricka upp i värdens hetta strax därpå. Man får lära sig njuta av de ljuvliga soldagarna och även bevara dem i sinnet under de dagar då solen inte skiner lika starkt. Klart att det är surt om det regnar hela Midsommarafton men man måste lära sig att kunna dansa i regnet, se det lilla i allting - även i den vanliga vardagen och lägga energi på det som faktiskt går att göra något åt. 
Att människor klämmer ur sig den ena svordommen efter den andra på att bostadsmarknaden är rent åt skogen när man själv samtidigt bara glider på räkmackor och inte ens varit i närheten av att ta pulsen på den med egna händer blir jag lätt mättad på. Det är lite löjligt helt enkelt och det är även beteenden som avundsjuka. Ibland blir jag rädd för mänskligheten när jag bläddrar igenom sociala mediers alla olika trådar och länkar. Hoppas snart att folk inser att man inte behöver bevisa sig för allmänheten kring allt man gör eller får hela tiden. Det lyser så lätt igenom när man gör det för rätt anledningar och med en avsikt som bara är för att dela med sig. "Kolla på mig - fiska likes - oj nu händer detta mig, detta måste jag bevisa för omvärden att det hänt så dem vet" syndromen har vi diskuterat kring middagsborden i omlopp och dem håller ju på att spåra ur totalt. Jag ville dela med mig utav att jag nått mitt största mål hitills i livet här om dagen, men det är inte sådana saker jag försöker poängtera är onödiga eller uppmärksamhetssökande. Det är helt andra saker som dessutom händer alla var eller varanna dag, på ett eller annat sätt, samt bara är upprepningar på hur saker och ting redan varit. Alltså ingenting nytt. De ger mig lite gråahår. Det är sällan flödet är inspirerande eller roligt att bläddra igenom numera om man säger så. 
 
Hur som helst. Här har man tagit sin tredje Yoga klass i livet idag och imorgon rockar man in helgen med AfterWork på kontoret. I mer hälsosamma tecken ska tilläggas - ska bli intressant att se hur det går. Sen väntar Fridhemsplans gatufest hela helgen samt dagsfester på det. Höjer mitt glas med kallmjölk lite lätt redan nu och skålar samtidigt som jag trycker i mig syrliga klarblåa blåbär i munnen. Man ska bara ta sig upp till frukostmötet som väntar först och som erkänd morgontrött varelse bör man släcka lampan nu. Men livet är ibland lite för spännande och mysigt för att spendera tid åt sömn så man lär ligga uppe och fortsätta kolla serier och kasta i sig olika fruktigheter. Klassikern att somna med datorn i knät är mer eller mindre rutin om man ska vara ärlig. Så, allt fokus åt serier nu. Att stänga av verkligheten ibland är ganska skönt.
 

Liknande inlägg

Till top