ATT GÅ LÖS PÅ "HEMMAGJORT"

MAT OCH BAK / Permalink / 0
Jo visst. Mitt emellan promenader, ammande, serie tittande och ett konstant små städande liv här hemma så har jag gått igång på de här med hemma gjorda saker. Tror det växer fram med mamma rollen litegrann och det trivs jag med! 

Har alltid tyckt om att pyssla och baka men aldrig varit nå vidare bra på det bara för det. 
Det lär bli en intressant tid framöver där man antagligen kommer ransaka varenda recept som finns där ute på bakverk och annat smått. 

Igårkväll så kokades det rabarber saft och len rabarberkräm här hemma. Idéen var att få någonting gjort av all ljuvlig rabarber mina föräldrar skickade med mig när vi var nere sist. Det som hände var dock att själva saften var så fruktansvärt god, att jag fick feeling på att göra egen snaps av den till midsommar. 
Ska dela med mig av vad den innehåller nu och längtar nästan ihjäl mig mer efter att få dela med mig av denna godhet än själva kransbyggandet och dansbanorna... 

Rabarber snaps + kräm
500g rabarber
1 tsk kardemumma
1,5dl socker 
6dl vatten 
2msk potatismjöl 
8-10cl likör 43

Koka vatten och kardemumman, häll i rabarbern och koka upp tills allt är mjukt. (Ca 15min) Sila av rabarbern och gör en kräm på den med potatismjölet samt en skvätt vatten till under låg värme i nån minut. (Viktigt att röra hela tiden) Saften som är avsilad smaksätts med Likör 43. Mängd kan man välja själv, men då det blev ca 4-5dl saft så är uppskattning som gammal bartender att det räckte med 8-10cl likör för att göra den till en fullständig snaps. 

Smaken må va ganska söt men den har en underton med syra som gör att den får perfekt balans om du frågar mig! Super lätt och super gott = perfekt hemma pyssel när man har en liten bebis att jonglera med samtidigt. 

(null)

Liknande inlägg

Till top