AV LÄNGTAN TILL DIG

LIVET / Permalink / 0
Visst är saker och ting alltid lättare sagda än gjorda?
Men, när man äntligen lyckats släppa tanken på att ens lilla skapelse inte blev en April bebis som man kanske någonstans hoppats, så lugnar psyket sig lite. 
Vi har ju nu hoppat in i Maj månad, vårens månad, och är 12 dagar över "due date". Har som sagt nästan släppt alla tankar och längtan nu då det nästan gjort mig tokig här hemma. Istället har jag ställt mig in på igångsättning om tre dygn med lite blandade känslor. Inte hade vi förväntat oss någonting gällande denna förlossningen, men vi hade nog inte förberett oss på igångsättning heller. Nu laddar vi för fulla muggar inför det i alla fall och jag om inget annat ser så mycket fram emot att se slutet av denna graviditeten. Kroppen har utstått en hel del, och den största biten är trots det ändå kvar... Men att kunna gå i trappor och att ha på sig vanliga kläder är så efterlängtat. Inte lika mycket som att få ha lilleman i våra famnar givetvis - men det är nog ingen som kan ljuga om att man vill kunna återgå till sitt vanliga jag i slutet av graviditeten.
 
Här hemma både bakar vi, hittar nya vrår att städa och damma undan, lagar middagar och matlådor till blivande pappan i förhållandet och försöker underhålla oss med alla serier som det går att titta på utan att somna. Fick nog av att bara se dessa vyer runt vårt område och lägenhetens vita väggar i helgen dock så då drog jag ut mannen på Tre Kronors landslagsmatch på Hovet och sen valde inte Lilleman att komma till söndagen heller, så de biljetter jag fick på alla hjärtansdag till Bryan Adams gick därför att nyttja och njuta av till fullo. Har väl något att tacka den lilla krabaten där inne för att vi fick uppleva den nostalgi konserten åtminstone. 
Idag, den andra Maj sparkar han där inne åt alla håll som det går så att man nästan undrar vad som föresegår i hans lilla kropp. Antingen försöker han hjälpa min kropp att öppna upp sig och släppa ut honom, eller så dansar han bara lika mycket disco som jag går runt och gör emellanåt för att underhålla mig själv. Who knows? Vi vill så gärna veta vem han är där inne nu i vilket fall som. Just nu är jag mest nyfiken på att få se vem han faktiskt är mest lik. Kan det vara en mix, eller är det tydliga drag från någon av oss? Det återstår att se men självklart fantiserar man och skapar sig olika bilder i huvudet redan nu.
 
Middag i goda vänners lag och några timmar i stan med en skåning som var på besök trycktes in under de senaste dagarna också när rastlösheten ändå nådde sin absoluta gräns. Väntar på att solen ska göra entre igen här uppe så att balkongen och en bok kan fortsätta att göra mig sällskap de kommande dagarna annars. Mer kluven kan man nog inte bli i vad man ska göra och inte göra i denna fasen kan jag tala om. Man vågar inte planera in för mycket då man faktiskt inte orkar hur mycket som helst, eller inte riktigt känner för att stå på tunnelbanan och trängas när vattnet går, samtidigt som man inte riktigt giter att sitta hemma och roa sig själv dagarna ut i ända längre heller. 
 
Tänkte dela med mig av de första bilderna som togs när magen inte gick att dölja under tröjor och skjortor längre. Knåpar ihop en graviditetsbok som återspeglar vecka för vecka efter vårt första ultraljud i December månad här i skrivande stund nämligen. Ska gå till en foto butik och skriva ut varje bild och klistra in i en fysisk bok tillsammans med handskrivna anteckningar och notiser senare. Väntar ju givetvis på avslutet som ska va på oss alla tillsammans när han kommit till värden. Senast är det kapitlet redo och klart på lördag så kommer att återkomma hit igen med en miljon nya tankar och känslor om jag känner mig själv rätt efter det. 
Nu får gärna dagarna bara gå i ett så vi får träffa vår mini Johannes snabbare än kvickast. 

Liknande inlägg

Till top