VAD ÄR LIVET EGENTLIGEN VÄRT?

I MITT HUVUD / Permalink / 0
Det finns väl ingen som kunde ungå nyheten om när Tim Begling a.k.a Avicii, hade påträffats död på andra sidan jordklotet för snart två veckor sedan? Och oj, vad all hans musik helt plötsligt även nådde en ny nivå i ens öron. Här ska man inte sitta och spotta ut blödiga minnen och historier som man skapat under glimrande nätter till hans toner genom livet, men det är mäktigt ändå hur stor inverkan en enda invidiv och artist/producent kunnat ha på så många människor - genom bara musik. 
Skulle dock vilja poängtera det många andra i vårt samhälle redan också gjort - hur detta med psykisk ohälsa verkligen ett faktum och problem vi inte kan blunda en sekund ifrån längre. Inte vet vi mycket i detalj eller har rätt att spekulera i heller gällande detta oerhört tragiska slut... Men de faktum att det faktiskt finns så många män ute bland oss som även dras med stress symptomer och grov ångest måste tas upp till ytan en gång för alla. De är individer som slängs in en oftast extrem machokultur vilket kastar om kull inte bara deras vardag men även alla oss andra också många gånger. Att alla förväntas vara de där starka typiska ledarna tar nog knäcken på en hel del också. De orimliga förväntningarna helt enkelt som alltid sätter fälleben på oss allihop, men kanske mest för männen kanske det är dags om att vi sänker ribban på och låter samhället öppna upp sig kring.
Det är helt enkelt i alla fall så hjärtskärrande att så många miljoner människor lyssnade på Avicii, men att ingen verkade lyssna på Tim. 
Det går inte att göra produkter av människor eller att behandla människor som sådana heller. Vår värld präglas ständigt av detta med pengar och hur mycket saker och ting är och ska vara värda... Men en människas välmånde går aldrig att mäta i varken det eller framgång. 
Själv har jag vid ett tillfälle i mitt liv dragit mig själv ut till den spets där jag mätte mitt välmående med hur väl jag faktiskt lyckades med det jag brann för. Mina prestationer, min självkritik och förmåga att inte se mitt eget värde tog mig till botten vilket inte är sunt för fem öre. Tillslut såg jag det själv och vad jag gjorde med mig själv, för att det fanns någon som stod nära mig som såg vad som var orsaken till mitt mående. Det gjorde att man kunde landa i en egen insikt till slut och att man kunde ta ett första steg ut ifrån den press och ångest man lagt på sin gen person för att man trodde alla andra krävde det av en jämt. Det jag skulle vilja komma till är att det gör så ont att se i dokumentären om denna genuina grabb, att de som var runt honom där och då - inte såg det som hände med honom eller vad produkten Avicii ställde till med personen Tim, killen bakom namnets hälsa.
Det får verkligen inte vara så för fler eller någon individ alls. Vikten av att alltid ha rätt människor vid sin sida får ju på något sätt en riktigt viktig innebörd när det gäller psykisk hälsa. Hoppas att många i vårt samhälle tagit sig en funderare just gällande detta trots att det sorligt nog kanske kommit till ytan först efter att en av vår tids största stjärnor lämnat oss.

Liknande inlägg

Till top