LILL SMURFEN Å MORSAN

LIVET / Permalink / 0
Här har vi oss. Lillen babblade och babblade och började genast skratta när jag tog upp kameran, så mer äkta och genuint tagen bild går det nog inte att få. 

Och i fem dagar har vi huserat hos mina föräldrar i min hemort nu. Då har man minst sagt fått slappna av lite på ett annat sätt än man brukar. Dom säger att man måste ge tid och rum åt tre saker som familj. 
Det kallas, jag tid - vi tid - oss tid. Och nu har vi på olika håll boostat upp oss och jag självklart lite annorlunda med smurfen också men de är ju vår vi tid. Sen ska pappa få massa vi tid med honom själv mä. 

Hur som haver gjorde ju vintern entré inatt. Jag var ute och dansade för första gången på ett år med gamla goda fina gänget och gick hem som Rudolf me röda mulen där efter. Så där av ska vi tappa upp badkaret och öka på vi tiden bara vi ännu mer innan det nalkas middag några gator bort senare. 
Sen längtar vi efter oss tid med hela familjen också. Och de är härligt att få längta efter! 

(null)

ATT GÅ ÖVER SIG SJÄLV

LIVET / drömmar, egenföretagare, graphicdesign, moral, samtid, tankar / Permalink / 0
Hur villiga är vi att nå de mål eller drömmar vi strävar efter? Gör man vad som helst, går man över lik eller finns det någon moral kvar? Eller är man beredd att gå över sig själv en gång för att lyckas?

Det finns många faktorer som gör att ens självkänsla och självförtroende ibland sviktar. I min kropp och själ har jag dratt på tunga moln som kretsar kring ett och samma ämne och händelse i över åtta år. När jag säger det högt, skriver ut det och tittar noga på saken, så är det sorgligt. Fruktansvärt sorligt att man tillåtit sig själv begränsas av demoner som aldrig ens skulle ha fått ta sig en plats i ens liv.
De har stegvis gått lättare att komma ifrån dem, men aldrig fullt ut. För när man blir utsatt för något som påverkar ens hela person så väntar en lång process innan man hittar tryggheten först och sen sin självkänsla igen. 
MEN. De kommer ju tillbaks. Jag har varit alldeles för dålig på att bli kvitt med allt själv. Resten av livet har alltid kommit emellan. 
Men för tre år sedan tog jag de sista kraftantaget mot mina demoner. Och nu vågade jag lita på mig själv i onsdags äntligen. Lita på min magkänsla när det gäller det jag drömmer och brinner för. Så jag vågade tro på att jag måste testa bli egen och ta kampen emot allt som skriker "är det tillräckligt? är det bra? vad kommer folk tycka?"

Det är svårt och inte lätt för någon. Men man vinner ingenting på att vänta. Man kommer ingen vart om man står still. Och framförallt så kan det kvitta lite hur det går just nu. Jag får pyssla och ta mig ann något som jag brinner för. Jag får vara jag och förverkliga mina egna visioner i o med att förverkliga andras genom min kreativa lust. Man kan bli tillfredsställd på många sätt (inte sant haha?)- men det finns inget som känns så bra som när ens inre blir tillfredsställt. Och får jag skapa. Så är min vardag komplett. 
(Tillsammans med min familj och omgivning givetvis. Men dom är gräddet på moset. Sockret på churrosen och nutellan på pannkakorna) 

IN och fortsätt följa min egna, äntligen, lilla verksamhet: ELUND GRAPHICS på instagram. 
Ni är guld som stöttar och ni alla är guld som också vågar utmana er själva och bryter murar. Alla historier är inspirerande att läsa och det är ofta genom att vi delar med oss av erfarenheter som vi hittar styrka att våga och vilja. Mycket viktigt och nyttigt! 

Morsning korsning. Här ska bebis få frukost och farmor få ett fika besök senare efter att jag klippt frissan lite. När man går in i en slags förändring inom sig själv vill man ofta även putsa lite på det yttre. Är det inte lustigt? Haha. Ack så skönt att man får tummen ur.... när det gäller sånt också. Det ena inspirerar till de andra. Men inte går man över lik för att komma dit man vill. Det behövs inte och stärker inte någon i det långa loppet. Det ända man har ibland är ens moral och integritet. Så den sviker man inte. Ack så är det tveksamt om alla tänker så. Fått insikt i att många, allt för många gör vad som helst för att "lyckas". Att få synas och få bekräftelse. Fejka bilder eller fejka liv. I en hel sådan kråksång känns det som är mest sorligt, de faktum att man bara är mest fejk mot sig själv om man gör som så. Och det tror jag ärligt och rakt på, att man aldrig vinner på. 

(null)

SPRICKOR I FASADEN

I MITT HUVUD / #grafiskdesign, #integritet, #socialamedier, #såntärlivet / Permalink / 0
Vet dagens ungdom vad integritet är? Eller är det kanske till och med något som inte längre hör hemma i vår samtid? 
(Och ja jesus vad det lät som en kvinna i femtioårs åldern uttryckte sig nu haha.)
Nej, men för att vara lite allvarlig så är det något jag funderar och grubblar över minst tre gånger i veckan. Om inte mer. 

Varför behöver man visa upp sig på sociala medier i bikini, putandes med rumpan eller vinklad så att höfterna ser kurviga och runda ut? Handlar det bara om de skönhetsideal och hetsen kring att försöka leva efter någonting man inte är? 

Ser så mycket sprickor i fasaden och kan vara helt öppen med att säga att jag själv tröttnat på mitt förhållande till sociala medier. Som kreativ varelse så har jag älskat de sociala plattformarna för att man kunnat dela med sig så mycket av sina uttryck i olika former. Men det känns som att de är en sån liten del av oss som använder sociala medier för de ändamålet. Å de behöver ju inte vara fel, för att marknadsföra och sprida budskap är ju oerhört givande och nyttigt åt många håll genom dessa baser också. Men man har börjat bli mättad. Mätt på all information som trycka upp i våra ansikten varenda dag.

Tänk om vi hade en dag i veckan där alla plattformar var avstängda? Som om man fick ledigt från dem och tidningarna återigen var vår enda informations källa? 
Skulle nästan vilja se hur det var. Hur folkhälsan påverkades av det. Eller rättare sagt om det hade haft någon större inverkan på våra liv? 

Men den samtiden och nuet vi lever i är ju också helt fantastisk. Så mycket nya jobb och arbetstillfällen som skapats. Och jag har själv fått nya privata projekt tack vare diverseplattformar som jag kunnat marknadsföra mitt grafiska skapande på. 
Så de är väldigt svårt att få kläm på vad man ska tycka och känna kring sociala medier. De är så delat och jag känner på mig att en del ändå tänker lika dant? Eller har jag helt fel för mig? I så fall får jag väl hålla mina tankar här inom min ena uttrycknings-bas. Skrivandet genom bloggen alltså. Men det skulle ju vara lite smått intressant att skapa debatt och få veta övriga människors syn och inställning till saken. 

Hur som helst. En hel sommar har gått sen sist. En sommar som vi aldig kommer få tillbaka - i dubbel bemärkelse. 
Den vill jag dela med mig lite av allt eftersom så att minnena håller en varm genom de kalla höstdagarna som stundar. Först ska jag landa hemma i Malmö några dagar och börja med att träffa kvinnan, min barndomsvän och solstrålen - som jag hjälpt skapa en loga och grafisk profil till. Den processen är jag också sugen på att dela med mig av här fram över. Eftersom jag börjat freelansa med just den typen av arbeten till nya företag och entreprenörer. 
Så - på återseende! 


Till top