SPRICKOR I FASADEN

I MITT HUVUD / #grafiskdesign, #integritet, #socialamedier, #såntärlivet / Permalink / 0
Vet dagens ungdom vad integritet är? Eller är det kanske till och med något som inte längre hör hemma i vår samtid? 
(Och ja jesus vad det lät som en kvinna i femtioårs åldern uttryckte sig nu haha.)
Nej, men för att vara lite allvarlig så är det något jag funderar och grubblar över minst tre gånger i veckan. Om inte mer. 

Varför behöver man visa upp sig på sociala medier i bikini, putandes med rumpan eller vinklad så att höfterna ser kurviga och runda ut? Handlar det bara om de skönhetsideal och hetsen kring att försöka leva efter någonting man inte är? 

Ser så mycket sprickor i fasaden och kan vara helt öppen med att säga att jag själv tröttnat på mitt förhållande till sociala medier. Som kreativ varelse så har jag älskat de sociala plattformarna för att man kunnat dela med sig så mycket av sina uttryck i olika former. Men det känns som att de är en sån liten del av oss som använder sociala medier för de ändamålet. Å de behöver ju inte vara fel, för att marknadsföra och sprida budskap är ju oerhört givande och nyttigt åt många håll genom dessa baser också. Men man har börjat bli mättad. Mätt på all information som trycka upp i våra ansikten varenda dag.

Tänk om vi hade en dag i veckan där alla plattformar var avstängda? Som om man fick ledigt från dem och tidningarna återigen var vår enda informations källa? 
Skulle nästan vilja se hur det var. Hur folkhälsan påverkades av det. Eller rättare sagt om det hade haft någon större inverkan på våra liv? 

Men den samtiden och nuet vi lever i är ju också helt fantastisk. Så mycket nya jobb och arbetstillfällen som skapats. Och jag har själv fått nya privata projekt tack vare diverseplattformar som jag kunnat marknadsföra mitt grafiska skapande på. 
Så de är väldigt svårt att få kläm på vad man ska tycka och känna kring sociala medier. De är så delat och jag känner på mig att en del ändå tänker lika dant? Eller har jag helt fel för mig? I så fall får jag väl hålla mina tankar här inom min ena uttrycknings-bas. Skrivandet genom bloggen alltså. Men det skulle ju vara lite smått intressant att skapa debatt och få veta övriga människors syn och inställning till saken. 

Hur som helst. En hel sommar har gått sen sist. En sommar som vi aldig kommer få tillbaka - i dubbel bemärkelse. 
Den vill jag dela med mig lite av allt eftersom så att minnena håller en varm genom de kalla höstdagarna som stundar. Först ska jag landa hemma i Malmö några dagar och börja med att träffa kvinnan, min barndomsvän och solstrålen - som jag hjälpt skapa en loga och grafisk profil till. Den processen är jag också sugen på att dela med mig av här fram över. Eftersom jag börjat freelansa med just den typen av arbeten till nya företag och entreprenörer. 
Så - på återseende! 


Liknande inlägg

Till top