ORD OCH INGA VISOR.

LIVET / Permalink / 0
Tio dagar hemma, där hemma är på riktigt, är nu avverkade. Skåne, mitt platta lilla blåsiga varma landskap. Tillbaka till Stockholm möttes man av 2 grader, snö fall och storm. Det fick en att bli extra tacksam för alla de varma vårdagar vi fick avnjuta nere i syd. Behövde inte ens en jacka tre av dagarna när vi var hemma i trädgården eller på lekplatsen? 
Inte intresserad av att vakna upp ytterligare en morgon till i denna kalla miljö. Det är så kallt på så många plan. Stockholm har verkligen börjat käka upp mig men de senaste månaderna har jag fått nog. Det ytliga, sträva och falska klimatet gör mig bara illamående. Man frågar inte varandra hur man mår här, det är viktigare hur det går om ni ska förstå mig rätt. Denna stan har så många ljuvliga sidor men efterfrågar genuina människor. Dom känns så sällsynta nämligen. Det gör att man tyvärr inte riktigt kan känna sig hemma. Där av känns mitt Skåne fortfarande allra mest "hemma".
 
Nåväl. Något oerhört positivt är vår öppna-förskola i Tyresö. Den är guldvärd. För både mig och William! Öppet, härligt och enkelt klimat och stämning bland alla. Precis så det ska vara. Å må de låta löjligt, men jag mår bra när jag varit där några timmar. Fått dela goda skratt med andra föräldrar och bara få följa de små utvecklas och ta för sig av nya saker varje dag. Så tacksam för att den verksamheten finns tillgänglig och fungerar så bra för oss!
 
En morsa behöver få känna sig som något annat än bara en morsa ibland och när vi både besökte spa, hela min familj o vi, jag fick egen tid med vänner både med och utan alkohol så laddade jag på med flera kilo energi. Finns inget bättre än att vakna upp av en liten bebis som klättrar upp på ens huvud och pussar på en, men det behövs en paus ändå ibland så man lär sig uppskatta det man har. Längta är aldrig fel och att njuta lika så. Å det är svårt att njuta av varje stund man har i livet, men man lyckas påminna sig själv ibland om det och då finns det inget viktigare än att stänga ute omvärlden och bara vara. Det får min hemstad och min lilla solstråle mig att göra vilket är så välbehövt! 
Här ser vi fram emot ljusare tider och inga fler "nej" i mail inkorgen. Känns nämligen som de tar knäcken på en snart. Om de enda man saknar är erfarenhet hos alla, alltså tillräckligt med erfarenhet, lite finns, så blir man j liksom helt matt. Hur ska man komma nån vart då? 
Så vi vill ha ljusare tider och jag kommer göra allt för att det ska vända och bli så. Peppa peppa. 
 
 

Liknande inlägg

Till top