MELLANMÅL TILL MINI

MAT OCH BAK / barn, bebis, mammaliv, mellanmål / Permalink / 0
Tvingar mig själv att göra egen mat och mellanmåls rätter så det täcker upp åtminstone halva veckornas ransonering. Man kan inte orka eller hinna med göra hur mycket som helst. Men mitt mål varje vecka är att se till att han inte bara för i sig köpt mat på burk eller tub. Allt är så himla bra producerat (vad jag läst mig till på innehållsförteckningar etc.) idag så det bör inte vara så att man går runt och nojar sig som förälder för att de får i sig något dåligt. Det tror jag definitivt inte att dem får. Inte i skadliga mängder om man ska tala klarspråk på det sättet i alla fall. MEN, hur mycket näring det är i kan man ju kanske däremot ifrågasätta i vissa fall och jag vet inte hur mycket det blir av det jag gör själv då jag inte kan mäta något exakt. Det känns däremot bara bra att ha gjort en del eget så man ändå har någonslags koll på vad som går ner i den lilla kroppen. 
 
Emellan åt tänkte jag dela med mig lite av det jag gör och preppar in i både kyl och frys, beroende på hur våra veckor ser ur. Igår slängde jag ner Blåbär, Havregryn och vatten som skulle bli lite nya mellanmåls rätter. Kokade upp önskad mängd i en kastrull under omrörning, fick öka på med lite vatten så det inte blev för "fast" och sen gjorde stavmixern resterande jobb. Hur lätt som helst egentligen och innan har jag använt banan och äpple som frukt ingerdienser. 
Återstår att se vilken reaktion man får idag när han tar sin första tugga. Kan lugnt erkänna att allt man gjort absolut inte varit uppskattat. Vissa gånger har han klökts, vissa gånger börjat leka med det istället, men "peppa-peppa" så har han efter någon dag eller två börjat gilla det. Och det måste vi ju tycka är okej ändå? Vi har väl själva inte alltid tok älskat något nytt vi testat i livet? Man tappar lätt tålamodet när man försöker att mata dem med vissa saker, men jag försöker påminna mig om att det kanske faktiskt inte går hem alla gånger. Man ser tydligt om det är "trots" och något som verkligen är NEJ här hemma åtminstone. När något varit NEJ har vi lurat i vanlig frukostgröt samtidigt som vi bakat in lite vanlig mat underst på skeden, och efter nån vecka när han vant sig lite vid smaken så har det gått. Endast en gång det varit TOK STOPP. Å det var för köttbullar m lingon. Well well! Pannkakor äter ungen i alla fall så denna morsan kan andas ut och känna att det är hennes son hon handskas med på ritkigt när de godkändes. (Haha)
 
 
 

Liknande inlägg

Till top