TESTING TESTING

MAT OCH BAK / Permalink / 0
Denna februari månad ska gå testandets tecken. Framförallt i köket. 
Det blir ju lite väl mycket Bolognese, carbonara eller ugnsbakad falukorv till middag här i detta hushållet men för att jag ska inspireras och finna något kul i vardagen i mitt motsträviga arbetssökande - så valde jag att fokusera på lite nytt i matväg. 
 
Det är något med att skapa och utforska som lockar och gör mig nyfiken i allt som livet har att ge. Med matlagning vet man aldrig vad som kommer ske, det är nästan kul att känna doften av lite bränt os sippra ur från köket för misslyckas måste man ju om man ska lyckas. 
Önskar man våga tänka så med alla vägar man väljer att köra på men de är inställningen i när förklädet är på just nu i alla fall. Det kanske smittar av sig till annat senare där de också behövs. Men ibland vågar man inte testa allt på en gång. 
 
Nu har vi kört risotto några gånger, gjort indisk lammgryta till en ständig vinnare på menyn och nu ska vi fortsätta testa japansk/koreanskt. Så lite vete som möjligt då IBS härjat en hel del här hemma. 
 
Lillemans puréer som jag mixat vecka efter vecka är kanske de som fått mig att få mersmak för lite roligare matlagning. Fanns en period när jag mådde som bäst å experimenterade och bakade oerhört mycket. Nu bakar jag lite när jag hinner (vilket är förståligt kanske) Men vill ha mer av det igen så det blir ett försök denna februari månad. Får hoppas att mindre bränd rök sprids i köket när jag gör nästa chilligryta dock. Trots allt trevligare om man slipper höra ett tjutande brandlarm.
Till top