ATT RESA MED EN MINI-MÄNNISKA.

LIVET / Permalink / 0
Tolv nätter borta, tio dagar totalt, de mesta soliga men några molniga - det var semestern för mig och mini-me i år. Ner flög vi en onsdagskväll och blev upphämtade av min pappa mitt i natten. Och så som det har gått första flygningen vid fyra månaders ålder, och nu vid fjorton - så vill jag resa hela tiden. Har fått mig världens bästa resesällskap. Nu får man ju inte som svensk lov att skryta om sitt lilla liv, men tänker göra det pyttelite i alla fall... Han somna bums, på exakt en minut innan planet tog fart på startbanan. När vi flög hem var vi uppe halv fyra på natten och flög prick klockan sex. Då var det exakt samma visa. Fick nypa mig själv i armen båda gångerna. Men oj vad jag njöt. Det kanske aldrig sker igen, men jisses vad skönt det var att han tacklade både flygningen och resten vad allt resan innehöll som en liten champ. Tog sig ann allt nytt med största glädjen, utforksade allt och lite till. Ibland mer än han kanske skulle om man säger så. Men mamma glömde stänga kylväskan med lite gotte i någon gång och de var han ytterst snabb med att finna. En liten Serrano skinka fick han smaka och det var ju de man nästan levde på till lunch där nere i Marbella. 
 
Kanske önska att han hade aningens större respekt för vatten. För ungen slänger sig i allt som ser ut att vara badvängligt om man säger så. Men, det är till 90% bara en fördel att han gillar vatten. Armpuffarna satte han nästan på sig själv varje gång han sig att vi närmade oss poolen eller havet. Dom låg i korgen under vagnen, och varje gång han fick hoppa ur den och såg vatten, böjde han sig ner under vagnen och skulle ha ut dom. Som mamma, stod jag lika häpen varje gång. Han fattade efter en dag liksom, att han skulle ha dom. Utan någon protest. Ja, extremt nöjd var jag och allt var bara så otroligt lättsamt. Precis vad vi behövde. Få ha kul, slappna av och ta varje dag som den kom. I vissa fall kanske jag mer än han. Men rutiner från hemma höll vi hårt i då jag tror det är bäst för hans psyke och mående när man är i helt nya miljöer. Såg en trygghet i honom kring att mat, nattning och att allt där till var som innan. Återigen, sjukt att se hur en liten individ lyckas ta till sig så mycket av världen på så kort tid och är så följsam. 
 
Bästa att ha med var i alla fall: 1. Bärsele, smidigt på flyget, när man ska av och på. Och på själva flygplatsen. Små vagnar finns att ta med som handbagage, men min plånbok tillåter inte att äga dem så, tacktacktack för bärsele. (Mitt eget har jag dock slarvat bort, så fick låna en kär mammas från öppna förskolan denna gången). 
2. Klämmisar kommer som andra bästa saken: Man får ha med det i handbagaget till småttingarna och de är extremt lätta att mata ur när det krisar. För oss blev det en sen kväll, och en tidig morgon. Gröt-klämmisarna gick ner som smör i ungen båda gångerna och de sov han antagligen väldigt gott på!
3. UV-dräckt och två/tre par badbyxor under att växla mellan. Hände två gånger på 10 bad dagar att han gjorde nummer två i dem. Så för min del, inget större besvär. Men hade jag inte haft ett extra par eller två att byta till så hade det vatt tufft, haha. Man måste ju ha sådana som har "fållor" som en innerblöja om ni förstår mig rätt. Ibland var han ju även lite frusen av att bada en längre stund, och att byta bort de blöta till en torr insåg jag även var oerhört viktigt och nyttigt. Finns ändå en del saker man inte satt sig in i förrän de väl sker om man säger så. Torra ombyten var faktiskt en sådan för mig!
 
Fortsatt trevlig sommar där ute. Bada, sola, andas, utforska och upptäck. Man mår faktiskt väldigt bra av de små medlen. 
 
 

Liknande inlägg

Till top