LANDET TILLHÖR OSS ALLA

I MITT HUVUD / Permalink / 0
Ibland blir jag så upprymd när jag ser reklam som faktiskt är genomtänkt och välarbetad. Annars trots att man själv ingår i de största reklam nätverket av vår tid, instagram, så blir jag mer trött på allt som flänger förbi ens ögon. MEN Telia. Bra jobbat. Jag rycktes med helt första gången er nya visuella film på tv drog förbi. 
 
Viktiga budskap började jag därmed tänka på. Speciellt eftersom man blivit en mamma, förebild och ansvarig för någon annan individs utveckling. Landet är liksom till för oss alla som väljer att bidra, ta del av och bygga vidare på vårt samhälle. Men vem har inte höjt ögonbrynen när det ryktas om att "IS/Daesh" krigare/anhängare vill återvända till sina "hemländer"? Då smakar man en gång till på det uttrycket och undrar vart man ska dra gränsen? Vilken moral vågar man luta sig mot och det hopp man har om mänskligheten, måste man tränga bort de?
 
För mig är det ganska enkelt, samtidigt som de är oerhört svårt.
Har man gjort ett val av denna typ, att ingå i en terrorsekt, finns det ingen återvändo. 
Men jag har i alla fall en sida inom mig som fortfarande vill se de goda i alla människor. Å de gör att jag inte riktigt kan landa i ett tydligt argument eller kommentar på va min personliga åsikt är i situationen som nu är på väg att uppstå. 
Sverige ska inte behöva bistå människor som valt att begå de vidrigaste man kan göra i modern tid, men vem ska ta ansvaret i världen över alla dessa som nu vill återvända? 
 
Känns oklart helt enkelt. Å va vill man att sitt eget barn ska växa upp till? Vilket budskap sänder man till dom, barnen, vår framtid, vilket ställningstagande vi än väljer att ta som land? Man kan ju inget annat än bli mörkrädd faktiskt. Man ska tro på människan men till vilka pris?
 
Måndags tankar när William sover lunch och snarkar så de ekar i alla hörn av sovrummet. 
Får se va tisdags drömmarna drar iväg för nu får de va bra för idag. 

Liknande inlägg

Till top