ETT ÅR AV OÄNDLIG KÄRLEK.

LIVET / Permalink / 0
Nej, men det finns väl ingen mamma eller förälder som fullt ut nånsin lyckas förklara sin kärlek till sina barn i ord? Försökt skriva de ena fina, varma och öppna text-stycket här men raderar och gör om för inget blir tillräckligt bra och tydligt nog.
MEN, min lilla smurf fyllde faktiskt ETT ÅR i måndags. 
Den 6 Maj 2018, 15:56 fick han se dagens ljus inne inifrån operationssalen på Huddinge sjukhus. 16:07 fick jag honom på min bröst för första gången och det var då allting blev på riktigt. De var då tårarna bara rann, som om någon öppnade en kran bakom ögonlocken, och sedan slängde någon in mig i en bubbla. Heffaklumpen på 4180g och 53cm var det lilla stycke som gottat sig i 42 veckor inne i magen. Allting innan denna stund var nu totalt obetydligt. Fy vilken smärta, ångest och mardröm jag med nöd å näppe tog mig igenom innan vi möttes för första gången, å ack vad jag i princip glömt allt det elendet idag. Bara att det hände och var så.

Första leendet, första rapen, första hickan och allt kräk som forsat ner längs min rygg och bröstkrog... Åh, ja, jo, jag skulle vilja ha tillbaka den tiden igen bara för en dag nu. Det finns absolut inget häftigare än att se en liten männsika utvecklas. Å jag har njutit av varje litet steg William tagit.
Från första smakprovet av gröt, till att han lycakdes pricka munnen själv med handen fylld av gojsig pannkaka. Det finns redan så mycket att se tillbaka på och ännu mer att se fram emot. Kärleken är oändlig och kärlek är vad han är. 
 
Smurfen fick en pannkakstårta till frukost som han kalasade på. Var knappt så att ungen tittade upp en enda gång innan den var uppäten. Lika hagalen som sin mor i den där rätten. Konstigt vore väl annat? Sen blev det både öppna förskolan och bjuda alla på fika och en tur till leklandet tills han stupade i famnen. En dag med fullt ös, hopp och lek. Om han bara förstod själv att det var hans första födelsedag... men jag njöt i alla fall utav den, typ åt honom eller hur man ska säga. Bebis lycklig, mamma lycklig. Så det var svårt att hålla tårarna tillbaka när man mötte hans lyriska blick om vart annat under dagen. Allting var så påtagligt igen, som den första stunden vi sågs. Att detta är verkligen på riktigt. Han är min lilla son och han har hunnit finnas i mitt liv, och förgyllt det i ett års tid. Helt magiskt och nästa intill obeskrivligt stort. Är så stolt över att få vara hans mamma och med dom orden tänkte jag avrunda inlägget så smått. HAPPY BIRTHDAY mitt lyckopiller och må hela världen få ta del av din nyfikenhet och energi en vacker dag. 
 
 

Liknande inlägg

Till top