IN THE KITCHEN-ZONE

MAT OCH BAK / Permalink / 0
Igår var första dagen och beviset på att den nya säsongen är här, hösten. I helgen var det fortfarande ganska ljummet i luften och behagligt med bara en stickad tröja att bära ute, men igår under min cykeltur strax innan åtta på morgonen så kändes det i öronen. Å ja, jag är en konstig filur som är obegripligt känslig om öronen så fort det är under 15 grader. Så idag åkte pannbandet på, och William fick ha en tunn mössa under hjälmen. Dom små liven är banne mig nästan ännu sötare fullmonderade i mössor, kängor och vantar. Ibland kan man bara smälta lite inombords när man tittar på hur dom vankar fram som små michelin'isar. 
 
Any how, nu när det finns tid så passar jag på att laga mat från grunden. Hela sommaren har jag experimenterat med nya ingredienser och rätter. Kan se framför mig att tiden kanske inte riktigt finns till på samma sätt när vardagen blir på riktigt med jobb, dagis och de övriga pusslet. SÅ, det bästa jag vet är att kika på nyhetsmorgon på mornarna men bara för att låta mig inspireras av kockarna som tillgagar något nytt varje dag i rutan. För ett halvår sedan introducerade jag "salciccan" i våra liv, nu har jag gått hela vägen till att göra veganska soppor (som för övrigt är to-die-for). Hittat mycket enkla och snabba recept så att man förhoppnignvis orkar med att göra dem även när man kommer hem efter en hel arbetsdag. Kan liksom hända att det blir mycket köttfärsås, carbonara och ungspannkaka senare men målet är att få in en "ny", ordentligt tillagad rätt i veckan. Känns som en mjuk och lämplig start. Som tur är så kastar ungen i sig allt han får på tallriken. Förtår inte var han fått de ifrån, men de vänder kanske i framtiden. 
 
Vill passa på att tipsa om den senaste tio-poängaren, länk till receptet: (Är inte så pass vass att jag kommer på recept själv som sagt, må kanske freestyla med att lägga till något eller så ibland men experimenterar med att laga nytt inte att hitta på nytt helt enkelt haha) 
https://www.koket.se/blomkalssoppa-med-cashew
Sen lyckades jag äntligen få till en bra lök-sås till en stor favoriträtt, och bengaliska indiska köttbullar måste tillagas minst en gång i månaden - annars får jag super-craveings. 
 
 
 

Liknande inlägg

Till top